Torta od maka i čokolade (bez brašna)

1


Biskvit od maka i čokolade

300gr tamne čokolade ( min 64% kakaa )
160gr maslaca
150gr mljevenog maka
5 jaja
50gr šećera
pola žličice cimeta
na vrh žličice kardamoma

Zagrijte pećnicu na 150C.
Dno kalupa 26cm obložite papirom za pečenje i premažite maslacem.
Čokoladu i maslac rastopite na pari. Ostavite da se malo ohladi.
Jaja miksajte sa šećerom dok ne postanu blijeda i dok ne udvostruče volumen.
Dodajte smjesu maslaca i čokolade u jaja i miksajte dok se ne sjedini,
U mak dodajte začine i ručno umiješajte u smjesu jaja i čokolade. Smjesa će biti gusta.
Rasporedite smjesu u kalup i pecite 30min.
Možete poslužiti toplu,

Čokoladna glazura

130gr tamne čokolade
žlica ulja
Rastopite na laganoj vatri i prelijte tortu.
* možete prije preljevanja tortu premazati pekmezom po želji 🙂
Tortu je najbolje čuvati na sobnoj temperaturi.

IZVOR:magicni-kutak.com

Постави коментар