ŠTRUDLICE NAJBOLJE KOJE SAM DO SADA PROBALA





Za testo:
– 600g brašna
– 150g margarina
– 100g masti
– 1,5 dl mleka
– 1 vrhom kašika šećera
– 1/2 kvasca
– 2 jaja

 
– malo soli
– za premazivanje 2 jaja
Za nadev od maka;
– 200g mlevenog maka
-150g čećera
-1,5 dl mleka
– malo cimeta (umesto cimeta, može malo rendane kore od limuna, 1 kašika pekmeza od limuna i 50g suvog grožđa)
Za nadev od oraha;
– 200 g mlevenih oraha
– 150g šećera
– 1,5 dl mleka
– malo cimeta (umesto cimeta, može malo rendane kore od limuna, 50g suvog grožđa)
Za nadev od sira sa mirođijom:
– 200g neslanog sira
– 200g šećera
– 2 jaja

 
– 3 kašike griza
– malo sušene ili sveže mirođije

Brašno prosejati, dodati margarin, mast i sve mešati. Kvasac i šećer otopiti u mlakom mleku.
Dodati u testo jaja, prstohvat soli, kvasac. Umesiti testo i staviti u frižider da odmara. Za to vreme pripremiti nadev.
Mleveni mak, odnosno orahe izmešati sa šećerom i preliti vrelim mlekom. Ostaviti da se ohladi.
Za to vreme testo izvaditi iz frižidera. Podeliti na 3 dela. Tanko razviti kore i premazati nadevima, urolati, premazati žumancima uz dodatak malo mleka i malo ulja.
Izbockati štrudle  i staviti u frižider da se hlade 30 minuta. Na samom kraju premazati ih sa blago izmešanim žumancima.
2
Nakon 30 minuta, štrudle staviti u prethodno zagrejanu rernu (190°). Peći oko 35 minuta.
www.coolinarika.com

1 коментара:

Štrudla sa čokoladom--Samija Maslan Dizdarević
500 g brašna
1 jaje, 1 žumance
prstohvat soli
4 g suhe germe
2 kašike šećera
2 kašike ulja
1 kašika margarina
malo naribane korice limuna
3 dcl mleka
Od navedenih sastojaka zamesiti testo, ostaviti da se udupla, još jednom premesiti. Potom testo podeliti na dva dela koja treba razvaljati tanko. Otopiti 250 g čokolade po želji s malo ulja. Premazivati stranice zarolati ih. Premazati ih umućenim žumancetom u koj se doda malo vode. Pustiti štrudle da još malo odmaraju. Peći ih u zagrijanoj pećnici na 180 stepeni nekih 35 minuta ovo je najbolji recept za testo za štrudlu a fil po želji od ovoga testa mogu se praviti i krofne

Reply

Постави коментар