Torta 4 čokolade sa malinama!! Omiljeni recept svih domaćica!

3



Biskvit

(torta promjera 20cm )
4 jaja
250gr tamne čokolade ( 60% kakaa )
150gr maslaca
prstohvat soli
Čokoladu i maslac sa prstohvatom soli otopite na pari. Jaja miksajte dok ne budu blijeda i pjenasta, pa dodajte otopljenu čokoladu i maslac ( ostavite da se čokolada prije malo ohladi ).
Zagrijte pećnicu na 150C.
Kalup obložite papirom za pečenje i premažite maslacem, ulijte smjesu i pecite 30minuta.
Ostavite da se ohladi prije slaganja torte.

Krema

500gr mascarponea
500ml slatkog vrhnja
1 burbon vanilin šećer
250gr malina (ako koristite smrznute i jedna žlica šećera )
1/2 žličice želatine
100gr tamne čokolade
100gr mliječne čokolade
100gr bijele čokolade
(ja sam koristila Belcolade )
* napomena – koristite kvalitetnu bijelu čokoladu, nikako ne milku, ona iz lidla nije losa ali ako ju koristite povecajte količinu i koristite za svaki slučaj više želatine
+50gr tamne čokolade
50ml slatkog vrhnja
250gr malina za dekoraciju

Od malina pomoću štapnog miksera napravite pire, pa procijedite da se riješite sitnih koštica.
Ako koristite smrznute maline, stavite ih na laganu vatru, dodajte žlicu šećera i kuhajte dok ne omekšaju da možete napraviti pire, pa procijedite.
Želatini dodajte malo vode i ostavite da nabubri. Preljev od malina zagrijte do vrenja pa umiješajte pripremljenu želatinu.
Svaku čokoladu otopite na pari.
Slatko vrhnje istucite u šlag, dodajte burbon vanilin šećer i mascarpone pa podijelite u tri zdjelice.
U jednu umiješajte spatulom rastoljenu tamnu čokoladu, u drugu mliječnu i u treću bijelu. U kremu od bijele čokolade dodajte i preljev od malina.
Slaganje torte

Pripremite kolut od kalupa, malo ga premažite uljem pa obložite papirom za pečenje koji ste izrezali u traku taman da prekrije kolut ( ovaj dio možete preskočiti ali ljepše će vam se vidjeti slojevi nego meni ). Ako nemate vremena samo stavite kolut pa prije skidanja tankim nožem prođite uz rub da se odvoji krema od kalupa.
Na pladanj stavite biskvit, pa kolut od kalupa.
Preko biskvita prvo rasporedite kremu od tamne čokolade, pa od mliječne i na kraju od bijele i malina.
Stavite tortu u hladnjak na nekoliko sati da se dobro stisne.
Kada se torta ohladila, maknite kolut i odlijepite papir za pečenje. Nasjeckajte 50gr tamne čokolade, 50ml slatkog vrhnja zagrijte do vrenja pa prelijte preko čokolade. Miješajte dok se ne sjedini i ostavite da se malo ohladi.
Prelijte tortu čokoladom, ostavite da se čokolada stisne pa ukrasite sa malinama.

IZVOR:magicni-kutak.com

Постави коментар