SLATKA ŠUMSKA TORTA

1


Sastojci
Kora:
6 bjelanjaka
6 žlica šećera
6 žlica brašna
Krema od vanilije:
6 žumanjaka
250g šećera
1 l mlijeka
2 pudinga (vanila)
4 žlice brašna
250g margarina
Krema od šumskog voća:
450g šumskog voća
150g šećera
250 ml vode
3 pudinga (jagoda)
300ml slatkog vrhnja
Još:
150g čokolade
4 žlice ulja
150g pettit keksa
Priprema
1.
KORA:

Bjelanjke istući u čvrsti snijeg, pa dodati šećer. Kada se šećer otopio lagano umiješati brašno najmanjom brzinom miksera. Na dno kalupa promjera 26 cm staviti masni papir, pa kalup premazati margarinom i pobrašniti.

Prebaciti smjesu od bjelanjaka u kalup i peći 10-ak min na 180 °C. Ostaviti da se ohladi. Ohlađeni bikvit odvojiti od papira, pa vratiti u kalup.

2.
Na pari otopiti 150g čokolade za kuhanje i 4 žlice ulja. Čokoladu preliti preko biskvita i ostaviti da se hladi.

3.
KREMA OD VANILIJE:

Dobro umutiti žumanjke sa šećerom, pa dodati brašno, puding i oko 2 dl mlijeka. Ostatak mlijeka zakuhati, pa dodati prethodnu smjesu i skuhati gustu kremu uz stalno miješanje. Ostaviti da se hladi, pokriveno s prozirnom folijom da se ne bi stvorila korica. U ohlađeno umutiti omekšali margarin.

4.
KREMA OD ŠUMSKOG VOĆA:

Izmikasti šumsko voće (ja sam koristila zamrznuto), pa mu dodati šećer i 1 dl vode. To kuhati 5 min. Pudinge od jagode razmutiti u 1,5 dl vode, pa sipati u smjesu od mikasnog šumskog voća i kuhati dok se ne zgusne. Ostaviti da se hladi pokriveno folijom da se ne stavara korica. U ohlađenu kremu dodati 100ml slatkog vrhnja umućenog u šlag i 4 žlice prethodne kreme od vanilije i izmikasti.

5.
Slaganje:

-kora

-preljev od čokolade

-krema od vanilije

-red pettit keksa

-krema od šumskog voća

-ostatak šlaga
www.coolinarika.com

Постави коментар