Odličan i sočan kolač. Brzo gotov.

1


Sastojci

1 salica 250ml.
Biskvit:
116gr. putera
1 salica secera
1 zlicica ekstrakta vanile
2 jaja
100gr. brasna
1/2 salice kakaa u prahu Dolcela
1/4 zlicice pola praska za pecivo
malo soli

FILL:
226gr. krem sira
1 salica secera u prahu(ja dodala 1/2 salice)

1 zlicica vanille extrakt
1/2 salice slatkog vrhnja
100gr. cokolade za kuhanje(glazura)

Priprema
1.
BISKVIT:Otopite puter.

U otpoljeni puter dodajte secer i vanillu extrakt i miksajte.Dodavajte jedno po jedno jaje.

Pomijesajte brasno,kakao,prasak za pecivo i malo soli.Postepeno dodavajte u puter smejsu i miksajte.
2.

Pleh za torte(20 ili 23 cm) oblozite sa alu folijom i pospricajte ili premazite sa uljem.

Istresite tijesto i ravnomjerno razmazite.

Stavite da se pece u zagrijanu pecnicu na 180C 25min.Ostavite biskvit da se potpuno ohladi.
3.

FILL:Utucite slatko vrhnje da dobijte slag.

U omeksali krem

sir dodajte secer u prahu i vanillu extrakt.Miksajte sve zajedno.Na kraju dodajte umuceni slag i dobro IZMJESAJTE SA SPATULOM…
4.

Premazite fill.

Napravite cokoladnu glazuru i premazite preko filla.

Ostavite da odstoji 1h u fridzu prije posluzivanja.
IZVOR:coolinarika.com

Постави коментар