Ovaj recept je pravi izbor za sve ljubitelje slastica s okusom kokosa, pogotovo što izrada nije pretjerano zahtjevna, nema pečenja....
Sastojci:
300 g šećera,
200 ml vode,
250 g margarina,
300 g mljevenog keksa,
100 g kokosa
Za glazuru:
100 g bijele čokolade,
3 kašika ulja
Priprema:
Šećer i vodu stavite u šerpicu i kad provri kujajte još 3-4 minuta. Dodajte margarin i miješajte da se rastopi. Zatim dodajte mljeveni keks i kokos i sve dobro umiješajte
Smjesu izlijte u pleh obložen folijom i ostavite da se stegne.
Otopite na pari bijelu čokoladu sa uljem i prelijte bajaderu, pa kad se stegne isjecite na štanglice.
Bajaderu možete preliti i bijelim fondanom napravljenim od šećera u prahu i malo vode.
Izvor: coolinarika.com
Постави коментар