JAGODNA TORA KOJA SE TOPI U USTIMA






Sastojci

  • BISKVIT:
  • 4 jaja
  • 200 g šećera
  • 185 g brašna
  • 1/2 Praška za pecivo 
  • 15 g kakaa
  • 80 ml ulja
  • 80 ml vode
  • 2 Vanilin šećer 
  • KREMA:
  • 500 ml slatkog vrhnja
  • velike žlice Linolade milk
  • 80 g kokosa
  • 1 želatina u prahu
  • GANACHE:
  • 100 g tamne čokolade
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • I JOŠ:
  • cca 300 g jagoda
  • Priprema
  • 1.
  • Biskvit nije ništa novo, našla sam ga na netu, točnije na stranici She.hr, u receptu od Nugat torte koji sam samo prepolovila.
  • Bjelanjke istućemo u snijeg. Pjenasto miksamo žumanjke i obje vrste šećera. Postupno dodajemo prvo vodu, a zatim i ulje. Cijelo vrijeme miksajući. Dodamo u par navrata prosijano brašno s praškom za pecivo i kakaom, a na kraju i bjelanjke lagano umiješamo špatulom. Pečemo na 160°C, a provjeravamo čačkalicom kad je gotovo. Biskvita bude dovoljno za tri diska biskvita u kalupu od 22cm, ali ja sam upotrijebila samo dva.

  • 2.
  • E sad, krema nije prepisana, napravljena je po principu uzmi što ti se nudi i napravi najbolje što možeš... :)
  • Slatko vrhnje tučemo do pola. Dodamo 4 velike žlice bijele Linolade te kokos. Malo izmiksamo te ulijemo želatinu koju smo pripremili prema uputama s vrećice. Miksamo da se sve sjedini.

  • 3.
  • Napravimo ganache koji potom ohladimo. Zagrijemo vrhnje skoro do vrenja te ga prelijemo po sitno narezanoj čokoladi. 

  • 4.
  • Slažemo u obruču za torte: prvi biksvit, natopimo ga mlijekom, po rubu posložimo jagode. Sve prekrijemo kremom na koju stavimo i drugi biskvit, a kad je ganache ohlađen i kad se malo skupi, tad ga prelijemo po torti. Ohladimo tortu i ukrasimo je po želji.



Постави коментар