Home
»
Slatko
»
JAGODNA TORA KOJA SE TOPI U USTIMA
Sastojci
- BISKVIT:
- 4 jaja
- 200 g šećera
- 185 g brašna
- 1/2 Praška za pecivo
- 15 g kakaa
- 80 ml ulja
- 80 ml vode
- 2 Vanilin šećer
- KREMA:
- 500 ml slatkog vrhnja
- velike žlice Linolade milk
- 80 g kokosa
- 1 želatina u prahu
- GANACHE:
- 100 g tamne čokolade
- 200 ml slatkog vrhnja
- I JOŠ:
- cca 300 g jagoda
- Priprema
- 1.
- Biskvit nije ništa novo, našla sam ga na netu, točnije na stranici She.hr, u receptu od Nugat torte koji sam samo prepolovila.
- Bjelanjke istućemo u snijeg. Pjenasto miksamo žumanjke i obje vrste šećera. Postupno dodajemo prvo vodu, a zatim i ulje. Cijelo vrijeme miksajući. Dodamo u par navrata prosijano brašno s praškom za pecivo i kakaom, a na kraju i bjelanjke lagano umiješamo špatulom. Pečemo na 160°C, a provjeravamo čačkalicom kad je gotovo. Biskvita bude dovoljno za tri diska biskvita u kalupu od 22cm, ali ja sam upotrijebila samo dva.
- 2.
- E sad, krema nije prepisana, napravljena je po principu uzmi što ti se nudi i napravi najbolje što možeš... :)
- Slatko vrhnje tučemo do pola. Dodamo 4 velike žlice bijele Linolade te kokos. Malo izmiksamo te ulijemo želatinu koju smo pripremili prema uputama s vrećice. Miksamo da se sve sjedini.
- 3.
- Napravimo ganache koji potom ohladimo. Zagrijemo vrhnje skoro do vrenja te ga prelijemo po sitno narezanoj čokoladi.
- 4.
- Slažemo u obruču za torte: prvi biksvit, natopimo ga mlijekom, po rubu posložimo jagode. Sve prekrijemo kremom na koju stavimo i drugi biskvit, a kad je ganache ohlađen i kad se malo skupi, tad ga prelijemo po torti. Ohladimo tortu i ukrasimo je po želji.
Постави коментар