Ekleri

1


Recept za ovi ekleri je od TV , ima kod nas jedna emisija za kuvanje koja se zove ,,Vkusot na tradicijata,, i prave se samo stari i tradicionalni recepti koji su zaboravljeni ,cesto gostuju zene od svih gradova nase zemlje i one kuvaju .Emisiju vodi Andrijana Alacki koja je i pevacica narodne muzike.Otkako videla recept na tv pravila ih nekoliko puta i ovih dana se setila opet da ih napravim da se zasladimo.

Sastojci
250 ml voda
125ml ulje
150 gr brasno
4 jaja
fil
1l mleko
4 vk brasno
2 pudinga od maline
10 vk secer
100 gr crna cokolada
100gr bela cokolada

Priprema
1.
U jednu serpicu stavimo vodu i ulje da nam se zagreje.

2.
Kada pocne da vrije sipamo prosejano brasno odjednom.

3.
Kada smo sipali brasno namalimo jacinu ringle (kod mene je do 6 ja sam smanjila na 3) i uzmemo drvenu kasiku ramnu kao sto je na slici , i mesamo non-stop 5 minuta ,da se brasno skuha.

4.
Smesu sa skuvano brasno sipamo u drugu posudu da se brze ohladi.

5.
Testo treba da bude mlako ne vrelo i stavljamo jedno po jedno 4 jaja.

6.
Znaci stavimo 1 jaje pa mesimo sa rukom da se jaje upije u smesu i sve tako do kraja .

7.
U emisiju voditeljka ih je pravila sa namastenim rukama kao kebapcici i ja sam prvi put tako pravila i super su ispali ,bili su neki mali neki veliki.Ako imate kalup za tulumbe stavimo nekoliko kapi ulja u kalupu , pa napunimo ga sa malom kasikom i najlakse je sa njim.

8.
Pleh namastimo i sa kalupom pazljivo redimo eklere kao na slici malo razdaljeno.

9.
Pecemo u prethodno zagrejanu rernu na 220c 20 minuta( I NIKAKO NE OTVARAMO RERNU!!!! ) nakon 20 minuta iskljucimo rernu i ostavimo da se peku jos 10 minuta.

10.
Ispecemo sve eklere pa onda skuvamo puding sa brasno mleko i secera,ja sam ovaj put pravila sa puding od maline.

11.
Skuvani fil ostavimo koji minut da se prohladi ,a za to vreme presecemo eklere i punimo sa punom kasikom ,da ima .

12.
Napunimo eklere i poklopimo.

13.
Stopimo belu cokoladu na pari i sa kasikom stavimo na svaki ekler.

14.
Na belu cokolade dodamo crnu da nam ekleri budu sareni.

Posluživanje
Sa crnu kafu,sa roze vino, sa cime vi volite….
www.coolinarika.com

Постави коментар