Dinstani kiseli kupus i restani krumpir sa pečenim kobasicama





Potrebno:


1 kg krumpira
oko 1/2 kg rezanog kiselog kupusa
1 jabuka
2 luka
vegeta, sol, papar,, 2 žličice mljevene crvene paprike
kobasice ili ćurke
Priprema:

Za restani krumpir:


Krumpir skuhati u kori, oguliti i nasjeći na ploškice.
Na malo ulja popržiti jedan nasjeckani luk, pa na njega dodati krumpir, sve skupa izmiješati, eventualno začiniti soli i paprom.

Za dinsatni kupus:


Ako je kupus jako kiseo, potrebno ga je isprati u nešto vode i ocijediti.
Na malo ulja pržiti jedan nasjeckan luk, dodati mljevenu crvenu papriku i kupus i uz povremeno dolijevanje vode dinstati oko 40 min. Začiniti po ukusu vegetom, soli ili paprom. Naribati u kupus i jednu jabuku pa dinstati sve skupa jer jabuka kupusu daje baš posebnu jednu notu i fini okus a i anulira onaj reski okus kupusa.
Kupus je gotov kada ispari sva tekućina.
Poslužiti ručak uz pečene kobasice prerezane na polovice i zasiječene oštrim nožem na režnjeve s gornje strane ili uz pečene ćurke (krvavice).

Dobar tek!

Постави коментар