KROFNE JEDNOSTAVAN RECEPT MOJE MAME KOJI UVIJEK USPIJEVA
SASTOJCI
500 ml mleka
1 kvasac
2 žumanca
3 kašike šećera
1 kašičica soli
950 gr brašna
2 kašike masti (svinjske ili biljne)
PRIPREMA
1.
Staviti kvasac u mlako mleko da nadođe.
2.
U vanglici promešati mast,žumanca,šećer i so.Dodati mleko sa nadošlim kvascem.
3.
Zamesiti testo sa brašnom, da bude mekše ali da se ne lepi za prste.Ostaviti da odstoji 30 minuta i onda krofne vaditi modlicom ili čašom sa oštrom ivicom.Testo rastanjiti na 6-7 mm i ostaviti desetak
minuta da nadođu. Kada su nadošle svaku krofnu još malo sa oklagijom razvući ali ne pritiskati puno testo, već nežno raditi Br. 1 je nadošla krofna, a br. 2 je ponovo razvučena.Ostaviti još 1-2 minuta a onda ih pržiti.
4.
Pržiti u zagrejanom ulju, ali ne vrelom da ne bi krofne naglo izgorele. Kada stavljate krofne u ulje okrenite tako da ona strana koja je bila na stolu sad bude gore, a ona koja je bila gore ,da se prva prži u ulju.
5.
Vaditi ih na salvetu da upiju masnoću a zatim uvaljati u šećer u prahu u koji ste dodali vanil šećer ali u prahu.
www.coolinarika.com
1 коментара:
Htio bih vas sve preporučiti vjerodostojnom i iskrenom privatnom zajmodavcu koji mi je odobrio zajam u samo nekoliko sati nakon toliko neuspjelih pokušaja da dobijem zajam, bio sam iznenađen i sretan što me privatni zajmodavac spasio i ponudio mi zajam s kamatom od 2%, kontaktirajte je sada ako trebate hitan zajam E-pošta: (christywalton355@gmail.com) ili WhatsApp +12522852093
ReplyПостави коментар