CHOCOHOLIC TORTA SA MALINAMA

2.


SASTOJCI
Linzer podloga
75 g putera
75 g integralnog pastry brasna
75 g mlevenih lesnika
1 zumance
cimet, naribana korica narance
30 g secera
1 kasikica marmelade od kajsije

Cokoladni biskvit
250 g tamne cokolade sa ukusom narance
30 ml Bailey’s ili ruma ili Grand Marnier
125 g greek style yogurt (mozete zameniti puterom ako nemate)
4 jaja

Krema od malina
300 g malina (koristila smrznute)
150 ml vode
2 pune kasike gustina
3 zumanca
1 kasika secera
~70 g putera
Ganache krema
250 g cokolade sa ukusom narance (200 g mlecne, 50 g tamne)
250 ml slatkog vrhnja

Glazura
120 ml vode
120 ml corn syrup
2 kasike kakaa
9 g zelatine u listovima

Ostalo
marmelada od malina, ribizle ili maline za ukrasavanje
przeni kokos ili istucani lesnici

PRIPREMA
Kalup za torte oblozite pek papirom i spolja omotajte aluminijumskom folijom.
Postupak za linzer podlogu, glazuru i ganache kremu ima ovde . Podlogu ispecite na 180 stepeni u kalupu za tortu oblozenim pek papirom dok malo ne porumeni jedno 10 min., pa onda smanjite temperaturu na 170 stepeni, izvadite iz rerne, premazite marmeladom od malina pa preko ulijte smesu za biskvit od cokolade, stavite kalup u pleh napunjen vodom i sve zajedno stavite u rernu i pecite jedno 40-50 min tako da se centar torte jos uvek malo mrda kad protresete kalup.

Izvadite kalup na resetku i ohladite tortu u kalupu, pa onda kalup prebacite u frizider i dobro ohladite.

Za biskvit od cokolade, otopite cokoladu. Umutite cvrst sneg od belanaca, umutite zumanca i jogurt. Umesajte zumanca malo po malo u cokoladu, zatim umesajte kasiku snega od belanaca, promesajte pa spojite dve smese.
Za kremu od malina, umutite zumanca, secer, gustin i malo hladne vode, ostatak vode i maline stavite da prokuvaju, pa zakuvajte kremu, kad se zgusnula skinite s vatre i umesajte puter i mesajte dok se ne rastopi. Ohladjeni cokoladni biskvit na linzer podlozi izvadite iz kalupa i oko njega stavite obruc za torte namazan puterom. Preko prelijte kremu od malina i ostavite da se ohlafdi. Ohladjeno premazite ganache kremom, prelijte glazurom i ukrasite vocem pre nego sto se glazura skroz stegnula. Kad se skroz stegnula, nozem odvojite tortu od obruca, skinite obruc, namazite sa strane ganache kremom i donji rub ukrasite ili istucanim lesnicima ili proprzenim kokosom.
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO i uzivajte u hrani

Izvor:coolinarika.com

Постави коментар