Ova namirnica se smatra lijekom još od Hipokrata! Pomaže kod mršavljenja, obnavlja kosti, liječi dijabetes




Smatra se da se u liječenju koristi barem 10.000 godina, a sam otac medicine Hipokrat propisivao ga je kao ljekoviti eliksir.

Od davnina su ga narodi upotrebljavali kao konzervans, dezodorans, tonik za vitalnost, snagu, dezinfekciju i zacjeljivanje rana.

Jabučni ocat u sastavu ima 19 od 22 važna minerala za rast, obnavljanje i održavanje organizma: kalij, natrij, magnezij, kalcij, bor, fosfor, sumpor, željezo, fluor.


 

Sadrži vitamine C, E, A, B1, B2, B6, beta-karoten, bioflavonoide, pektin, jabučnu i octenu kiselinu.
Pomoć kod mršavljenja i dijabetesa

Uzimanje tonika prije obroka pomaže kod dijabetesa, potiče probavu, kontrolira apetit i potiče mršavljenje.

Jabučni ocat snižava glikemijski indeks namirnica, poboljšava osjetljivost na inzulin i omogućava kontrolu dijabetesa tipa 2.

Octena kiselina u jabučnom octu sprečava odlazak hidroklorne kiseline iz želuca. Tako se hrana lakše probavlja bez pojave refluksa, nadutosti i plinova, a ujedno liječi zatvor i proljev.

Istraživanja dokazuju da jabučni ocat uravnotežuje apetit, pojačava osjećaj sitosti i smanjuje želju za dodatnom hranom.

Ocat čini dijete manje stresnima, jer istovremeno daje energiju i čisti organizam.
Krvožilni sustav
Za reduciranje kolesterola dnevno uzimajte 15 ml jabučnog octa.

Vjeruje se da pektin apsorbira masti i kolesterol te ih tako eliminira iz organizma, a aminokiseline iz octa neutraliziraju loši LDL kolesterol.

Za snižavanje krvnog tlaka pijte jednu žličicu jabučnog octa i jednu žličicu meda u čaši vode dvaput dnevno.


  Zdravlje kostiju i zglobova
Kožne tegobe
Jabučni ocat potiče staničnu izgradnju kože i vezivnog tkiva. Zbog toga ga možete koristiti u službi ljepote i zdravlja kože, kose i noktiju.

Ženske tegobe
Ako imate bolnu i obilnu menstruaciju ili trudničke mučnine popijte tonik ujutro, a kod valunga i noćnog znojenja pijte ga i navečer

Постави коментар