TAKO UKUSAN RUČAK NISAM DUGO PROBALA...HVALA TI PRIJATELJICE NA ODLIČNOM RECEPTU




Sastojci
priprema mlevenoga mesa
500 - 600 gr. mljeveno govedje meso
1 glavica crni luk
1 poveca mrkva
2 srednja paradajza
1 kasika vegete
persun po volji



malo soli
1 k.kas. crvene paprike
malo crni biber
krompir pire
1,5 kg krompir
2-3 kasike soli
2 dcl. tecnog milerama
i jos malo crnog bibera

Priprema
Priprema mesa :
1.
Luk sitno isjeckati pa dodati i mrkvu isto sitno iseckanu properziti na malo maslaca ili ulja zavisi sta koristite.
2.
Dodati mljeveno meso pa jos proprziti..
3.
Dodati paradajz koji ste prethodno oljustili i iseckali..
4.
Dodati sve zacine i persun i promjesati..
Priprema pirea:
1.



Krompir oljustiti ,isjeci na kolutove da bi se brze skuhao ,prekriti ih dobro vodom i kuhati 20 min.(zavisi od krompira)
2.
Ocjedjeni krompir propasirati malo ako nemate spravu za pire onda radite to viljuskom ..pa mkserom miksirajte krompir ..
3.
Dodajte na kraju so biber crni, i mileramu ..
I jos :
1.
U odgovarajucu podmazenu maslacem tepsiju ( ne veliku) stavite pola mase pirea ,pa onda pripremljeno meso ,pa preko mesa stavite opet pire , pa preko pirea malo izrendanog sira (kackavala )..
A, ako imate volje i sterpljenja onda uradite kao na slici sa spricom od torti
kao ja poigrajte se malo..
Pecite 25-30 min. na 180 c.
Posluživanje
Posluzite uz tarator(saciki ) ili sada zima sa preljepim zimnicama koje vidim po vasim slikama ,nadam se da ce te biti zadovoljne ..

Постави коментар