SIPANA PITA JABUČARA: MEKŠI KOLAČ U ŽIVOTU NISTE PROBALI!




Sipana pita jabučara: Mekši kolač u životu niste probali!
SUVI SASTOJCI
2 čaše (od 200 ml) brašna,
2 čaše griza,
1 čaša šećera,
1 vanilin šećer,
1 prašak za pecivo.



Fil od jabuka
1,5 kg neočišćenih jabuka,
1 čaša šećera,
5 g cimeta,
1 vanilin šećer.
 150 g margarina.



PRIPREMA
Uključite rernu na 180 stepeni, a dok se greje, očistite i izrendajte jabuke. Dodajte im šećer, vanilin šećer i cimet, sve promešajte pa ostavite da odstoji dok pripremite suve sastojke.

Ovu hranu Rusi jedu kada ih hladnoća okuje: Jela koja greju na debelom minusu! (RECEPT)

Pomešajte brašno, griz, vanilin šećer i prašak za pecivo. Pleh dimenzija 30 x 20 cm dobro premažite margarinom. Na dno pospite trećinu suvih sastojaka pa preko njih kašikom ređajte pola smese sa jabukama. Smesu od jabuka hvatajte zajedno sa sokom koji su pustile. Ukoliko su jabuke suvlje i nema onog soka, slobodno u tu smesu sipajte malo vode, manje od pola čaše.

Preko toga sipajte opet trećinu suvih sastojaka, ostatak jabuka i preko njih ostatak suvih sastojaka.

Iseckajte margarin na tanke pločice pa poslažite odozgo. Stavite da se peče oko 40 minuta na 180 stepeni.

Posle 40 minuta izvadite pa pipnite rukom odozgo - ako je još uvek veoma mekano, vratite u rernu na još 10 minuta. Ukoliko se stvorila hrskava korica, sipana pita je gotova.

Ohladite, isecite na kocke, pospite šećerom u prahu i poslužite.

Izvor:http://stil.kurir.rs

Постави коментар