Sastojci su:
500 gr krompira
200 gr brašna
40 gr margarina
50 ml vode
biljni suhi začin
150 gr biljnog kačkavalja
200 gr susama
so
ulje za prženje
Priprema:
1. Krompir ogulite , isijecite na kocke i skuhajte u posoljenoj vodi. Kada bude kuhan, ocijedite ga i izgnječite u pire.
2. Tako toplom krompiru dodajte margarin i začin . Kada se masa malo ohladi, dodajte brašno razmućeno u malo vode u kojoj se kuhao krompir i zamijesite tijesto.
3. Gotovo tijesto podijelite na veće komade i na pobrašnnjenoj dasci oblikujte valjuške, pa ih isijecite na komade željene veličine.
4. Na svaki komad postavite kockicu biljnog kačkavalja i oblikujte kuglicu, pazite da tijesto potpuno obavije sir.
5. Krokete uvaljajte u susam te ih pržite ih u dubokom ulju. Pržene krokete izvadite na papirni ubrus da upije suvišnu masnoću i poslužite.
Pošalji ovo e-poštom
Blogiraj ovo!
Podijeli na usluzi Twitter
Podijeli na usluzi Facebook
www.coolinarika.com
Постави коментар