Sastojci
POTREBNO :
600-700g mekog brasna
1 kasicia soli
1 supenih kasika ulja
mlaka voda po potrebi (koliko vam pokupi brasno )
premazivanje:
150g putera
100ml vrhjne za kuhanje
3 supene kesike ulja
i so po zelji
Priprema
1.
Od sastojaka zamjesiti tjesto .
od tri jufke .
Premazite ih malo uljem i ostavite da odmaraju 30 min .
2.
Za to vrjeme
Rastopiti puter ,ulje i dodati vrhnje .
3.
Na pobrasnjeni sto staviti jufku i sa oklagijom rastanjiti jufku ,zatim poprskati je rastopljenim puterom i razvlaciti po stolu sa rukama koliko dozvoljava jufka .
4.
Poceti sa pakovanjem jufke sa svija strana ,kako got savijete tako morate odozgo poprskati puterom i vrhnjem .
5.
Kad je gotova zamotana i spakovana staviti je u podmazanoj tepsiji .
6.
Tako uraditi sa drugom jufkom i sa trecom i redati jednu na drugu .
7.
Peci u zagrejanoj rerni na 220°
nekih 40 min
ali opet sve zavisi od pecnica (sami procjenite)kada je pecena .
8.
Pecenu maslenicu vaditi iz pecnice i okrenuti sa druge strane na neki pleh tako cete dobiti tu ljepu hrckavu koricu.
a izbegnucete visak masnoce koja je pustila u toku pecenja .
Posluživanje
Uz casu jogurta meni savrsena!!!
www.coolinarika.com
1 коментара:
plelepa pogaca
ReplyПостави коментар