LJEPOTA ORIJENTA: DA LI STE NEKADA JELI ARAPSKE PALAČINKE? OVO MORATE PROBATI JER SU NAJ,NAJ...




Jako fine i spuzvaste palacinke

Sastojci
    Tijesto
    250g brasna
    250g griza
    1 jaje


   
1prasak za pecivo
    1 vrecica suhog kvasca
    1mala kasikica soli
    2male kasikice secera
    tople vode za umutiti tjesto

Priprema
    1.
    Prvo kvasac razmutite sa malo mlake vode.
    2.
    Brasno ,griz, sol .secer i prasak fino izmjesajte i dodajte jaje i razmuceni kvasac i sa toplom vodom napravite tjesto kao za palacinke.
    3.


   
Tjesto ostavite neka odstoji oko sat vremena ,i prije pecenja promjesajte.
    4.
    Ugrijte tavu i samo je prvi put premazite sa malo ulja i stavljajte po jednu kutljacu smjese i pecite na laganoj temperaturi samo sa jedne strane ,vidjecete kako se stvaraju mali baloncici i kad je sve suho i ispod fino rumeno onda je gotovo . Pecite dok ne potrosite nadjev.
    5.
    Istopite malo putera i dodajte meda pa prmazite palacinke ,ili sa mermeladom i nutelom ,kako vec volite.
Izvor: www.coolinarika.com

Постави коментар