Sastojci:
Tijesto:
– 600 g brasna
– 40 g svjezeg kvasca
– 300 ml mlijeka
– 50 ml ulja
– so
Fil:
– 350 g fasiranog mesa– 1 glavica crnog luka– 1 svjeza paprika
– 1 paradajz
– persun
– so, vegeta, paprika, biber
– ko voli moze dodati ljute papricice
– 50 ml ulja
Priprema:
Rastopite kvasac u malo mlijeka.Dodajte u preostalo , pogrijano, toplo mlijeko.
Zamijesite tijesto sa svim sastojcima.
Mjesite dok ne dobije srednju mekocu, po potrebi dodajte jos malo brasna.
Ostavite da stane 1 sat.
Za fil, sitno izsjeckajte luk, papriku i paradajz i dodajte u fasirano meso.
Dodajte zacine i mjesite smjesu rukom 2 min.
Od tijesta napravite 12 kolacica.
Svaki kolacic pobrasnite malo i razvaljajte valjkom na velicine jedne prosjecne pizze.
Stavljajte po jednu supenu kasiku fila preko pola tijesta.
Preklopite sa drugom polom i zavrnite malo krajeve.
U vecoj tavi rastopite malo putera sa malo ulja.
Przite po 2 pogace u tavi sa obje strane.
Ostavite na kuhinjski papir, da upiju malo masnocu.
Постави коментар