OBLATNA SA KOKOSOM I ČOKOLADOM




Sastojci  
Kore:
3 oblatne
9 bjelanjaka
300 g secera
cca 200 g kokosa
cca 200 g ljesnjaka
Fil:
9 zumanjaka
250 g secera
1 dcl mlijeka
1 kasicica vanilla beansa ili sipka vanilije
250 ml vrhnja za kuhanje
250 g cokolade za kuhanje
200 g maslaca
Glazura
250 ml vrhnja za slag
250 g cokolade za kuhanje
ili obicna glazura

Priprema
1.
Izmiksati dobro bjelanjke sa secerom. Mozete dodati kokos unutra, ali ja nisam, ja sam ga posipala.
2.
Svaku od dvije kore namazati s bjelanjkom posuti kokosom i prepecenim, ne do kraja mljevenim ljesnjacima.
Ja ljesnjake sameljem u multipraktiku da ih ostane i cijelih, nikad do kraja.
Jednu cijelu koru posuti samo s kokosom.
3.
Svaku kore peci tj vise susiti na cca 180 stupnjeva dok ne dobije finu boju.
4.
Kad su se ohladile kore svaku prerezati, tako da sve ukupno bude 6 kora.
5.

Skuhati na pari ili na laganoj vatri zumanjke sa secerom i mlijekom.
Kad se zgusne skloniti s vatre i staviti hladiti, u ohladjeno dodati maslac.
6.
Skuhati i vrhnje sa slagom i napraviti ganache kremu. Staviti ju malo hladiti.
7.
Uzeti koru koju zelite premazati kremom, pa na to drugu kore i tako do gotovo pred kraj, kad zadnje dvije kore premazat i kremom od zumanjaka
i ganache kremom.
8.
Odozgo mozete napraviti obicnu glazuru ili isto napraviti ganache kremu,
pa preliti cijele oblatne.

Постави коментар