Da li želite svoje najmilije da obradujete jedinstvenim novogodišnjim
poklonom? Ako se još niste odlučili šta bi to moglo biti, predlažemo
vam čokoladni poklon – buket. Ovakav poklon nikoga neće ostaviti ravnodušnim!
Čokoladni poklon – buket: uradi sam
Potreban materijal:
omiljena ukusna bombonjera osobe kojoj poklanjate čokoladni buket,
korpa za aranžman,
stiropor ili čvrsti sunđer koji se koristi u cvećarama,
krep pair u nekoliko nijansi roze boje, u beloj i u zelenoj boji,
organza za cveće – ljubičasta i zelena,
zlatna mrežica,
zelena, zlatna i roza ukrasna traka,
zeleni celofan,
satenske trake različitih boja, grančice, perlice i drugi dekorativni elementi (po želji),
pištolj za plastiku (hot glue gun),
makaze,
štapići bambusa (kao za roštilj),
čačkalice,
tanka žica.
Čokoladni poklon – buket: potreban materijal. Foto: http://www.livemaster.ru/
Prvo je potrebno iseći stiropor ili čvrsti sunđer tako da imate oblik
dna korpe u koju ćete ređati kasnije bombonjere. Ako koristite
stiropor, onda ga je potrebno uviti u zeleni papir. Pomoću pištolja za
plastiku pričvrstite ovu bazu za dno korpe. Čokoladni poklon – buket: postupak izrade. Foto: http://www.livemaster.ru/
Sada je potrebno dekorisati svaki čokoladni bombon. Podelite
bombonjeru na 3 dela. Jedan deo umotajte u zeleni celofan kao bombone,
presavite tanku žicu na pola i zabodite u dno bombonjere. Drugi deo
napodite na štapiće od bambusa i na vrh zalepite komadiće tamno rozog
krep papira. Treći deo takođe ukrasite komadićima tamno rozog krep
papira na vrhu, obmotajte zlatnom mrežicom i nju pri dnu zalepite
pištoljem za lepak i brzo nabodite na čačkalicu. Ovo je potrebno
pažljivo raditi da se čokoladni bomboni ne bi deformisali i treba paziti
da ne iscure. Zatim privežite bombonjeru sa donje strane ukrasnom
zelenom trakom. Čokoladni poklon – buket: postupak izrade. Foto: http://www.livemaster.ru/
Sada pripremite sve za cvetiće. Od svih vrsta krep papira iseći listiće, a ljubičastu organzu iseći na kvadratiće.
Čokoladni poklon – buket: postupak izrade cvetova. Foto: http://www.livemaster.ru/
Organzu presavite u trougao i prislonite uz bambusov štapić pri dnu
bombonjere. Zalepite je pomoću pištolja za plastiku oko celog
čoko-bombona. Delove koji štrče je potrebno odseći makazama. Pomoću
pištolja za plastiku zalepite i latice tako da čokoladice dobiju izgled
cveta. Pogledaj sliku ispod. Čokoladni poklon – buket: postupak izrade cvetova. Foto: http://www.livemaster.ru/
Druga vrsta cvetića nastaje kada tamniji krep papir isečete na trake,
a zatim do pola trake sečete cik-cak da bi dobili šiljaste oblike za
latice ovih cvetova. Ovim papirom obmotajte bombonjere koje ste
stavljali na žicu. Postupak pogledajte na slici ispod. Čokoladni poklon – buket: postupak izrade cvetova. Foto: http://www.livemaster.ru/
Od zelene organze koju je potrebno iseći na kvadratiće, čačkalica i
ukrasne zelene trake napravite puno zeleniša koji će popuniti prazan
prostor između čokoladnog cveća. Postupak je isti kao malopre sa
ljubičastom organzom, ali ovoga puta bez bombonjere. Čokoladni poklon – buket: postupak izrade zelenih detalja. Foto: http://www.livemaster.ru/
Sve lepo i ravnomerno zabodite u pripremljenu korpicu i dekorišite
perlicama, satenskim ružicama, grančicama itd. Prepustite mašti na
volju! Čokoladni poklon – buket. Foto: http://www.livemaster.ru/
Постави коментар