Da li želite svoje najmilije da obradujete jedinstvenim novogodišnjim poklonom? Ako se još niste odlučili šta bi to moglo biti, predlažemo vam čokoladni poklon – buket. Ovakav poklon nikoga neće ostaviti ravnodušnim!
Čokoladni poklon – buket: uradi sam
Potreban materijal:- omiljena ukusna bombonjera osobe kojoj poklanjate čokoladni buket,
- korpa za aranžman,
- stiropor ili čvrsti sunđer koji se koristi u cvećarama,
- krep pair u nekoliko nijansi roze boje, u beloj i u zelenoj boji,
- organza za cveće – ljubičasta i zelena,
- zlatna mrežica,
- zelena, zlatna i roza ukrasna traka,
- zeleni celofan,
- satenske trake različitih boja, grančice, perlice i drugi dekorativni elementi (po želji),
- pištolj za plastiku (hot glue gun),
- makaze,
- štapići bambusa (kao za roštilj),
- čačkalice,
- tanka žica.
Sada je potrebno dekorisati svaki čokoladni bombon. Podelite bombonjeru na 3 dela. Jedan deo umotajte u zeleni celofan kao bombone, presavite tanku žicu na pola i zabodite u dno bombonjere. Drugi deo napodite na štapiće od bambusa i na vrh zalepite komadiće tamno rozog krep papira. Treći deo takođe ukrasite komadićima tamno rozog krep papira na vrhu, obmotajte zlatnom mrežicom i nju pri dnu zalepite pištoljem za lepak i brzo nabodite na čačkalicu. Ovo je potrebno pažljivo raditi da se čokoladni bomboni ne bi deformisali i treba paziti da ne iscure. Zatim privežite bombonjeru sa donje strane ukrasnom zelenom trakom.
Sada pripremite sve za cvetiće. Od svih vrsta krep papira iseći listiće, a ljubičastu organzu iseći na kvadratiće.
Organzu presavite u trougao i prislonite uz bambusov štapić pri dnu bombonjere. Zalepite je pomoću pištolja za plastiku oko celog čoko-bombona. Delove koji štrče je potrebno odseći makazama. Pomoću pištolja za plastiku zalepite i latice tako da čokoladice dobiju izgled cveta. Pogledaj sliku ispod.
Druga vrsta cvetića nastaje kada tamniji krep papir isečete na trake, a zatim do pola trake sečete cik-cak da bi dobili šiljaste oblike za latice ovih cvetova. Ovim papirom obmotajte bombonjere koje ste stavljali na žicu. Postupak pogledajte na slici ispod.
Od zelene organze koju je potrebno iseći na kvadratiće, čačkalica i ukrasne zelene trake napravite puno zeleniša koji će popuniti prazan prostor između čokoladnog cveća. Postupak je isti kao malopre sa ljubičastom organzom, ali ovoga puta bez bombonjere.
Sve lepo i ravnomerno zabodite u pripremljenu korpicu i dekorišite perlicama, satenskim ružicama, grančicama itd. Prepustite mašti na volju!
Постави коментар