evo jedne torte za sve one koji zele probati, a nisu mogli bez kalupica...
SASTOJCI
4 jaja2dl secera
2kasikice vanilija secera ili rum secer
2,5 dl brasna1 kasikica praska za pecivo
200gr tamne cokolade
200gr maslaca
krusne mrvice
PRIPREMA
1. Pecnicu ugrijati na 200C.Kalup promjera24cm-25cm premazati maslacem pa posuti brasnom.
2. Maslac i cokoladu otopiti na pari ili u mikrovalnoj,al paziti da nebi zagorila ako se topi u mikrovalnoj.Svako malo otvoriti pa promjesati.
3. Pjenasto umutiti jaja ,secer i vaniliju dok smjesa ne pobjeli.U to lagano umjesati brasno sa p.z.p.
Kad se cokolada i maslac otopili i to dodati smjesi sve lagano izmjesati i na najmanjoj brzini na mikseru izjednaciti smjesu.
4. Usuti u kalup i ne tresti previse kalupom vec lagano poravnati,po vrhu posuti sa malo krusnih mrvica i peci 12minuta.
Posluživanje
Pecnica vam mora biti ugrijana i kad stavite kolac peci te ga tocno 12min.zatim izvaditi i ohladiti pa lagano skinuti obruc.Najbolje je ostaviti kolac da prenoci pa rezati.Ostvaiti u frizider da se hladi.Ja nisam cekala da prenoci lagano sam ostrim nozem rezala i super se reze a izmedu izlazi lava cokolade.
I da ako zelite da ne curi previse da dobijete cokoladnu tortu kao sa cokoladnom kremom nek vam stoji u frizideru.
Posluzite uz slag,sladoled ili neko vama omiljeno voce.
Izvor: coolinarika.com
Постави коментар