Kakao kora:
6 jaja 11 kašika šećera 5 kašika hladne vode 5 kašika brašna 5 kašika mlevenih oraha 1 kašika kakaoa
Svetla kora:
2 jaja 2 kašike šećera 2 kašike brašna
Karamel:
7 kašike šećera 2 kašike maslacaFil:
5 jaja 14 kašika šećera 4 kašik nes kafe 400 g margarina 4 kašike šećera u prahuGlazura:
150 g čokolade za kuvanje 50 g margarina 4 kašika mlekaPriprema :
Ulupajte belanca pa dodajte šećer, žumanca jedno po jedno, postepeno vodu uz stalno mešanje. Na kraju dodajte brašno pomešano sa kakaom i mlevenim ili seckanim orasima. Pecite u kalupu otprilike 25cm x 35cm na 180 stepeni.Karamel :
U šerpi, rastopiti šećer, a na kraju dodajte margarin, mešajući na laganoj vatri 2 minuta. Razvucite tanko ili isprskajte ovom smesom pečen biskvit pa pripremajte drugi dok se karamel i kora hlade. Ulupajte belanca uz dodavanje šećera, pa žumanca i na kraju brašno. Pecite u istom kalupu na 180 stepeno 10 – 15 minuta.Ulupajte jaja sa šećerom i nes kafom pa stavite na paru da se kuva dok se malo ne zgusne. Ostavite da se ohladi. Ulupajte margarin sa šećerom u prahu pa mu postepeno dodavajte ohladjen krem. Ovaj krem premažite preko prve kore i karamela pa odgore stavite svetlu koru.. Stavite sve sastojke za glazuru u šerpu i stavite na vatru da se otapa. Kad provri uz mešanje kuvajte 2 minute pa sklonite da se prohladi. Da ne bude baš jako vrelo onda premažite preko svetle kore. ova glazura je nešto mekša jer se dodaje mleko, ako želite čvrtu, onda je pravite bez mleka.
izvor : najsladjiblog.blogspot.com
Постави коментар