CRNO BIJELI KOLAČ




SASTOJCI

15 dag čokolade za kuhanje
2,5 dag maslaca
1 v.ž ulja
4 dag napuhane riže(ili rižine pahuljice s medom …)

krema:

1 Mljevena želatina Dolcela
100 ml mlijeka
50 dag kravljega sira
15 dag Šećera u prahu Dolcela
1 Vanilin šećer Dolcela
2 m.ž naribane limunove korice
nekoliko kapi ekstrata vanilije

PRIPREMA

1. Posudu za pečenje promjera 22*30 cm obložite pek papirom.Čokoladu razlomite i otopite na vodenoj pari s maslacem i uljem.Dodajte napuhanu rižu ili rižine pahuljice koje lako nabavite u svim većim dućanima.

2. Želatinu uspite u posudu i zalijte mlijekom,te ostavite da nabubri 10 minuta .Tada je isto otopite na pari,.Kravlji sir izmiksajte s vanilin šećerom ,šećerom u prahu,kapima vanilje, ribanom koricom. Dodajte otopljenu želatinu i sve dobro izmiksajte.

3. Smjesu od čokolade ravnomjerno rasporedite u tepsiji i stavite u hladnjak da se malo stisne.

4. Preko čokolade sipajte bijelu kremu od sira i poravnajte.Stavite u frižider da se stisne.

5. Režite nožem umočenim u vruću vodu na kocke.Po želji ukrasite struganom čokoladom.

Posluživanje:

Recept je u orginalu “čokoladne ploške s napuhanom rižom” iz časopisa “Čarolija okusa”…..!

Izvor: www.coolinarika.com

Постави коментар