Sastojci
Biskvit:
6 bjelanjaka6 žumanjaka
10dkg šećera
20 dkg margarina-sobne temperature
3jušne žlice kakaa
2 žlice brašna1 pecivni prašak
Krema:
0.5 l vrhnja za šlag20 dkg čokolade za kuhanje
10 dkg Dorina Jaffa čokolade
naribana korica jedne naranče
Priprema
1.Biskvit:Pjenasto umutiti omekšali margarin sa šećerom,zatim dodati žumanjke i dobro izmiksati.U posebnoj zdjeli izmješati brašno,kakao i pecivni prašak,to lagano prosijati u smjesu od žumanjaka i izmješati.Na kraju lagano umješati snijeg od bjelanjaka(ručno):Biskvit staviti peči u zagrijanu pečnicu na 180 stupnjeva oko 15min.(provjeriti čačkalicom).
Krema:
Vrhnje zagrijati do vrenja te njime preliti izlomljene čokolade,dodati koricu od naranče i sve dobro izmješati da se čokolade otope.Vručom kremom preliti biskvit i ostaviti da se dobro ohladi i krema stisne.
http://www.coolinarika.com/
Постави коментар