Sastojci
TIJESTO
(mjera je čaša od 2 dcl)1 čaša šećera
2 čaše brašna-oštro
2 čaše griza (pšenična krupica)
1 prašak za pecivo
NADJEV
1,5 kg jabuka1 čaša šećera
1 čaša ulja
1 vanil šećer
1 žličica cimeta
Priprema
1.Sastojke za tijesto stavi u zdjelu i dobro ih žlicom izmješaj.
Podijeli ih u 4 dijela
2.
Jabuke očisti i naribaj, dodaj ostale sastojke.
Podjeli u 3 dijela.
3.Tepsiju namaži uljem,te sipaj 1dio tijesta,zatim preko tijesta rasporedi 1 dio jabuka. Ponovi postupak dok sve ne potrošiš.
Kolač peci 20 minuta prekriven alu folijom na 180 stupnjeva, zatim makni foliju i peci još desetak
minuta na 200 stupnjeva da dobije boju.
Gotov i ohlađen kolač posipaj mljevenim šećerom ( naravno ako se stigne ohladiti)
4.
Ovako izgleda presjek ohlađenog kolača
Постави коментар