Da biste napravili korpice sa makom potrebni su vam sastojci za testo i za nadev.
Sastojci za testo:
• 250 g posnog margarina• 2 šoljice šećera
• 2 kašike vode
• 1 prašak za pecivo
• par kapi limuna
• ½ kesice vanil šećera
• 400 grama brašna
Postupak pravljenja testa:
Prvo pomešajte brašno sa praškom za pecivo, a zatim dodajte preostale sastojke i sve dobro umesite. Da biste dobili korpice koje možete puniti sa filom od maka potrebno je koristiti pleh za mafine koji je obložen papirom za pečenje mafina. Drugo rešenje mogu biti silikonske modle ili tepsija za projice koja takođe mora da se obloži da se testo ne bi zalepilo. Od testa napravite jednu ili dve rolne (kako vam je lakše) i secite ga nožem na oko 1cm debljine. Svaki dobijeni krug stavite u modlu i oblikujte dodatno prstima. Kada potrošite svo testo, pecite korpice u zagrejanoj rerni na oko 200 – 220 stepeni dok ne porumene. Kada je testo pečeno, prvo ga dobro ohladite i pažljivo vadite iz modli jer je krto. Preporučujemo da koristite papirne korpice za pečenje mafina da biste pečeno testo lakše izvadili i čak ostavili u tim papirnim kesicama.Sastojci za fil:
• 250 g mlevenog maka• 200 g šećera
• 0,75 dcl sojinog mleka
• 1 kesica vanil šećera
• par kapi ruma i malo suvog grožđa (po želji)
Priprema za fil:
U šerpu stavite sve sastojke, s tim da mleko treba biti mlako i kuvajte oko 10 minuta dok se ne dobije gusta masa. Kada je masa dostigla određenu gustinu sa njom punite ispečene korpice.Korpice od maka dekorišite po vašoj želji.
Постави коментар