Paketići - recept za punjene polpete (faširanci) u lisnatom



Sastojci za 12 paketa:





650 g dva puta mljevenog mesa
2 fete starog kruha
100 ml hladnog mlijeka
3-4 čena češnjaka
40 g peršina
1 jaje
2 žlice krušnih mrvica
sol
papar
1 žlica vegete
---------------
500 g lisnatog tijesta
12 formađina (ili 300 g gaude odrezane na kockice)
krušne mrvice za valjanje
1 žumanjak za premazivanje




Priprema: 


Mekani dio kruha razmrvite u manju zdjelu i prelijte mlijekom da omekša. Za to vrijeme sitno nasjeckajte peršin i češnjak.



U veću zdjelu staviti mljeveno meso, dobro ocijeđeni kruh, nasjeckani peršin i češnjak, jaje i krušne mrvice. Po vlastitom okusu začinite solju, paprom i vegetom.

Smjesu dobro promiješajte pa rasporedite na 12 jednakih dijelova.

Svaki dio rastanjite u krug, na njega stavite po jedan formađin (ili kocku gaude) pa zamotajte u veću kuglu. Kod oblikovanja kugle malo ih uvaljajte u krušne mrvice da se meso ne bi lijepilo za ruke.

Recept u slikama
Polovinu lisnatog razvaljajte na veličinu cca 40 x 30 cm. Odrežite na 6 jednakih kvadrata. Na svaki kvadrat stavite po jednu kuglu pa preklopite krajeve lisnatog preko kugle kao kovertu za pismo i na spoju tijesta zabodite čačkalicu. Isto ponovite s preostalom polovinom lisnatog tijesta.

Složite ih na tepsiju prekrivenu papirom za pečenje, premažite žumanjkom i pecite 45 minuta na 200 st.C.



Dobar tek!!

Постави коментар