Sastojci:
Tijesto
4 bjelanjka par zrna soli
150 g šećera
150 g margarina
100 g brašna
150 g mljevenih oraha
na vrh noža praška za pecivo
Premaz:
150 g šećera
1 vanilin šećer
Krema:
150 g šećera
100 g čokolade
150 g oraha
1 vanilin šećer
1 žlica ruma
100 g margarina
50 g mljevenih oraha za posipanje
Priprema:
Od
bjelanjaka i soli umutiti čvrsti snijeg. Umutiti margarin sa šećerom, dodati
brašno s praškom za pecivo, orahe pa snijeg od bjelanjaka. Rasporediti u kalup
veličine 35 x 25 cm obložen papirom za pečenje. Peći u prethodno zagrijanoj
pećnici 30 minuta na 180 st. C.
Umutiti
žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom do glatke sjajne smjese. Nakon 30 minuta
pečenja izvaditi biskvit, premazati kremom od žumanjaka i vratiti u pećnicu ali
sad na 150 st.C još 20 minuta.
Za
kremu kuhati mlijeko sa šećerom i vanilin šećerom. U vruće dodati orahe,
natrganu čokoladu i rum. Dobro izmiješati pa dodati margarin odrezan na
listiće, miješati dok se otopi.
Kad je tijesto pečeno preko žutog sloja namazati čokoladnu kremu i posuti mljevenim orasima. Rezati čašom ili okruglim kalupom u oblik polumjeseca.
Постави коментар