Recept za išlere
Sastojci:
Tijesto
200
g margarina
200
g brašna
100
g šećera
100
g mljevenih oraha
Krema:
2
jaja
100
g šećera
2
žlice praška za cappuccino okusa čokolade
80
g margarina
1
vanilin šećer
Glazura:
100
g čokolade za kuhanje
50
g margarina
2
žlice ulja
Priprema:
Umijesite prhko tijesto i ostavite pola sata da odmori u hladnjaku.
Tijesto
razvaljajte i režite na jednake krugove promjera 6-7 cm.
Pecite ih u prethodno
zagrijanoj pećnici 15 minuta na 180 st.C.
Za
kremu miksajte žumanjke sa šećerom i praškom za cappuccino na pari da nastane
svjetla sjajna smjesa. U ohlađeno umiješajte dobro izrađen margarin.
Kekse
bogato nadjenite kremom.
Otopite sastojke za glazuru pa u nju umačite gornju stranu išlera.
Постави коментар