IŠLERI



Recept za išlere




Sastojci:

Tijesto
200 g margarina
200 g brašna
100 g šećera
100 g mljevenih oraha
Krema:
2 jaja
100 g šećera
2 žlice praška za cappuccino okusa čokolade
80 g margarina
1 vanilin šećer
Glazura:
100 g čokolade za kuhanje
50 g margarina
2 žlice ulja

Priprema:

Umijesite prhko tijesto i ostavite pola sata da odmori u hladnjaku.
Tijesto razvaljajte i režite na jednake krugove promjera 6-7 cm. 

Pecite ih u prethodno zagrijanoj pećnici 15 minuta na 180 st.C.
Za kremu miksajte žumanjke sa šećerom i praškom za cappuccino na pari da nastane svjetla sjajna smjesa. U ohlađeno umiješajte dobro izrađen margarin.
Kekse bogato nadjenite kremom.

Otopite sastojke za glazuru pa u nju umačite gornju stranu išlera. 

Ukrasiti i ostaviti da se stegne. Najbolji su nakon nekoliko dana.

Постави коментар