Panna cotta s narančom




Panna cotta s narančom

Sastojci
1 Panna Cotta Dolcela
250 ml mlijeka
150 ml slatkog vrhnja
3 žlice likera od naranče
50 g šećera
200 ml svježeg soka od naranče
1 naranča


Priprema
1.
U posudu ulijte mlijeko, slatko vrhnje i stavite kuhati.
2.
Kad zakuha dodajte liker od naranče, umiješajte sadržaj vrećice panna cotte i miješajući pjenjačom kuhajte 1 minutu.
3.
Kremu ulijte u navlažene kalupe (4 komada), pustite ih da se ohlade do sobne temperature, pa ih stavite u hladnjak na par sati.
4.
U manju čeličnu tavu stavite šećer, sok od naranče i lagano miješajući kuhajte oko 5 minuta kako bi se umak zgusnuo.
Posluživanje
Panna cottu izvadite iz kalupa, prelijte pripremljenim umakom, ukrasite filetima naranče i poslužite.
Savjet
Umjesto naranče i narančinog soka možete upotrijebiti mandarine ili grejp.




Постави коментар