SASTOJCI
1 cup 250 ml.
6 cups rizinih pahuljica(rices krispies)
1 vreca(284gr) marshmallow(10.5oz)
4 zlice putera
1 cup nutella
100gr. ljesnjaka
1 cup 250 ml.
6 cups rizinih pahuljica(rices krispies)
1 vreca(284gr) marshmallow(10.5oz)
4 zlice putera
1 cup nutella
100gr. ljesnjaka
GLAZURA
1 zlica putera ili masla
1 cup nutelle
1/2 cup mlijecne cokolade(oko 50 gr)
1 zlica putera ili masla
1 cup nutelle
1/2 cup mlijecne cokolade(oko 50 gr)
PRIPREMA
U serpu istopite puter a zatim dodajte marshmallow.
Smanjite na manju temperaturu i mijesajte dok se sav marshmallow ne istopi.
Zatim dodajte nutellu i mijesajte sve zajedno dok se smjesa ne ujednaci.
U rizine pahuljice dodajte 100 gr. sitno sjeckanih i preprzenih ljesnjaka. Istresite smjesu marsmallow i mijesajte rukama.Biti ce jako tesko ali kvasite ruke vodom da bi mogli oblikovati form.Istresite smjesu u pleh i pritiskajte prstima.
GLAZURA
istopite zlicu maslaca i dodajte 1 cup nutelle.Mijesajte da masa postane rijetka zatim dodajte 50gr.mlijecene cokolade.
Glazuru prelijte preko rizinih pahuljica.
Stavite u frizider dok se glazura ne stegne.
Izvor:http://www.coolinarika.com/
U serpu istopite puter a zatim dodajte marshmallow.
Smanjite na manju temperaturu i mijesajte dok se sav marshmallow ne istopi.
Zatim dodajte nutellu i mijesajte sve zajedno dok se smjesa ne ujednaci.
U rizine pahuljice dodajte 100 gr. sitno sjeckanih i preprzenih ljesnjaka. Istresite smjesu marsmallow i mijesajte rukama.Biti ce jako tesko ali kvasite ruke vodom da bi mogli oblikovati form.Istresite smjesu u pleh i pritiskajte prstima.
GLAZURA
istopite zlicu maslaca i dodajte 1 cup nutelle.Mijesajte da masa postane rijetka zatim dodajte 50gr.mlijecene cokolade.
Glazuru prelijte preko rizinih pahuljica.
Stavite u frizider dok se glazura ne stegne.
Izvor:http://www.coolinarika.com/
Постави коментар