TORTA NAD TORTAMA




Torta je toliko kremasta da se kore jedva osjećaju, ispadne dosta velika, ali se brzo i pojede jer je ljepša od bilo koje čokolade.

Sastojci:


Za kore:
3 x 5 bjelanca
3 x 10 kašika šećera u prahu
3 x 5 kašika mljevenih oraha
3 x 2 kašika brašna
Za krem:
1 litar mlijeka
15 žumanaca
10 kašika šećera
9 kašika brašna
250 gr šećera u prahu
250 gr margarina/maslaca
150 gr mljevenih oraha
malo mlijeka da se popare orasi
200 gr čokolade
Za šlag:
3 kesice šlag krema od vanile
200 ml mlijeka ili kisele vode za šlag krem





Priprema:


Kore:
Napraviti 3 kore od po 5 bjelanaca, 10 kašika šećera u prahu, 5 kašika oraha i 2 kašike brašna.
Brašno i orahe pomijesati i lagano varjačom umiješati u umućene bjelance.
Peći na 180 °C oko 25 minuta svaku koru.
Kad su kore pečene, pokriti ih krpom dok spremate krem.

Krem:
7 žumanaca pomiješati sa 10 kašika šećera i 9 kašika brašna i skuhati krem u 1 litar mlijeka.
Umutiti 8 žumanaca sa 250 g šećera u prahu. Posebno umutiti 250 g margarina, pa izmjesati sa umucenim žumancima i sve izjednaciti sa ohladjeniim kremom.
Izdvojiti 1/3 fila i dodati 150 g oraha poparenih mlijekom (potrebno je malo mlijeka da bude kasasto).
U preostale 2/3 fila dodati 200 g otopljene čokolade na skroz slaboj vatri.

Šlag:
Umutiti 3 šlag krema od vanilije sa mlijekom ili kiselom vodom.

Slagati tortu ovim redom: kora, šlag, crni fil, kora, šlag, bijeli fil, kora, šlag, crni fil.

Постави коментар