ŠTRUDLA SA VIŠNJAMA




Sastojci

9 tankih kora za savijaču,
500 g očišćenih višanja,
1 šolja (200 ml) šećera,
1 i 1/2 šolja griza,
300 ml jogurta,
1 vanilin šećer,
1 prašak za pecivo,
1/2 šolje ulja,
3 jaja





Priprema:

U posudi pomiješati jogurt i griz, ostaviti da odstoji. Zatim dodati 2 jaja, ulje, šećer, vanilin šećer i na kraju prašak za pecivo.
Dobro promiješati i ostaviti 10 minuta da odstoji.
Odvojiti tri kore, slagati jednu na drugu, premazujući svaku pripremljenom smjesom.
Preko treće kore "posuti" ocjeđeene višnje, tako da budu po čitavoj površini. Zarolati i slagati u pleh. Isto uraditi i sa ostalim korama i višnjama.
Razmutiti jaje pa premazati štrudle.
Peci u zagrijanoj rerni na 180 °C oko pola sata. Kad se malo prohladi posuti šećerom u prahu.

Izvor: coolinarika.com

Постави коментар