Ćuftice od karfiola i pečene paprike

Ćuftice od karfiola i pečene paprike

Ukusne ćuftice od karfiola, bez mesa! :)

Sastojci

  • 400 gr očišćenog karfiola
  • 200 gr pečene paprike (4 kom)
  • 100 gr narendanog kačkavalja
  • 1 jaje
  • 2 kašike pečenog susama
  • 2 kašike prezle
  • 2 kašike seckanog peršunovog lista
  • 2 čena belog luka
  • kašičica soli, biber 

Priprema

  1. 1.
    Karfiol iscepkati na cvetiće, dobro oprati i staviti u ključalu vodu da se kuva. Dovoljno je samo da omekša, kako bi se lakše mogao izmiksirati.
  2. 2.
    Dok se karfiol bari, na suvom tiganju blago prepeći susam.
    Kačkavalj narendati na krupnije, a papriku iseći na sitne kockice. Iceckati i beli luk i peršunov list.
  3. 3.
    Karfiol dobro ocediti od vode u kojoj se kuvao, izmiksirati ga u secku ili blenderu i staviti u činiju. Zatim dodati sve ostale sastojke i začine pa dobro promešati da se lepo sjedine. Ako vam se učini da je smesa retka, dodati još malo prezli, ali ne previše, jer ćuftice i jesu mekše prilikom oblikovanja ali se mogu oblikovati.
  4. 4.
    Vlažnim rukama oblikovati ćuftice i stavljati ih na pleh obložen pek-papirom, blago poprskan uljem.
    Peći u rerni na 180 stepeni dok ne porumene, a u toku pečenja ih jednom okrenuti.

 

Постави коментар