tope se u ustima…
Sastojci
1 bjelance100gr. kristal šećera
Priprema
1.Kako povećavamo broj bjelanaca, povećavamo i dozu šećera.Trebaju biti iz frižidera.Ukoliko su duže stajala(kod vas ili u radnji),dodamo i jednu kašičicu sirćeta, za lakše mućenje.Ja ih mutim ručno, uz dvije viljuške
2.
Umućene dijelimo na pola, u jedan dio dodajemo 2kaš.kakao praha.Za straciatella varijantu, dodajemo šaku narendane čokolade.
3.Poređamo u plehu za pečenje.Zagrijemo pećnicu(u vrijeme kad im počinje ređanje) i pečemo 1h na 100step.U toku pečenja ne otvarati vrata!
4.
Najbolje je da odstoje još 1/2hduže, kako bi se i ohladile nakon pečenja.
5.
Zavisno od jačine šporeta, može se desiti da ostanu nepečene(unutrašnjost ostaje lepljiva),ili prepečene(a la prepečen hljebac).Za to je potrebno dosta prakse, ili probati postupno po nekih 10-15 komada, dok se utvrdi najbolji način.
Постави коментар