Ultra čokoladna beze torta!

3


Kore :
6 bjelanjaka ( veće jaja )
250gr šećera
1 žličica bijelog octa
1 žličica gustina
4 žličice gorkog kakaa

Zagrijte pećnicu na 150 stupnjeva.
Lim obložite papirom za pečenje, iscrtajte krugove željene veličine, preokrenite papir.
Papir malo premažite maslacem, lakše će te odvojiti koru kada bude pečena.

Miksajte bjelanjke dok ne postanu pjenasti, pa postepeno dodajte šećer uz stalno miksanje.
U ovom dijelu uvijek poželim samostojeći mikser, jer me ruka obavezno boli.
Smjesa je gotova kada je gusta, sjajna čvrstih vrhova i kada se više ne osjeti šećer ( probajte prstima, ako između prstiju osjetite šećer, još miksajte ).
Kuhačom umiješajte ocat, pa prosijte gustin i kakao pa umiješajte nježno kružnim pokretima.
Pecite sat vremena.
Ugasite pećnicu, otvorite ju napola i ostavite kore unutra da se ohlade.

Krema od nutelle :
250gr mascarponea
300gr nutelle
70ml slatkog slatkog vrhnja

Mascarpone razblažite sa slatkim vrhnjem, dodajte nutellu i dobro izmješajte.

Krema od čokolade:
250gr tamne čokolade ( ja sam koristila čokoladu sa 74% i 52 % kakaa )
300ml slatkog vrhnja
1 žličicu instant kave

Čokoladu naribajte ili nasjeckajte, vrhnje zagrijte do vrenja, prelijte preko čokolade, dodajte kavu i miješajte dok se dobro ne sjedini.
Stavite u hladnjak da se malo stisne, ili u zamrzivač ako vam se žuri.

+ 200ml slatkog vrhnja
1 žličica arome vanlije
1 žlica šećera u prahu
šaka prženih lješnjaka
nekoliko kockica milka noissete ili mousse čokolade
Slatko vrhnje ulijte u zdjelu, dodajte aromu vanilije i šećer i istucite u šlag.

Slaganje torte :
Na tacu stavite prvu koru, premažite kremom od nutelle, stavite drugu koru i lagano pritisnite, možete prvo namazati tamnu kremu, pa gore šlag ili ovako kombinirati sa nastavkom za ukrašavanje.
Posipajte tortu sjeckanim prženim lješnjacima i komadićima čokolade.

IZVOR:magicni-kutak.com

Постави коментар