Tiramisu Brownies...

1


Fini tiramisu brownies sa piskotama premazani s kafom i krem sirom…

Sastojci
1 salica 250ml.
Tijesto:
230gr. putera/maslaca
70gr. kakaa u prahu Dolcela
60ml. extra light maslinovog ili obicnog ulja
1 salica secera (kristal)
4 jajeta
2 zlicice 2 ekstrakta vanile (ili vanil-šećer)
1.5 salica glatkog brasna
1 salica jake kave
2 zlice ruma
KREMA:
230gr. krem sira
230gr. Mascarponea
50gr. secera (kristal)
4 bjelanjaka
2 zlicice ekstrakta vanile (ili vanil-šećer)
1 pak. piskota

Priprema
1.
SKUHAJTE 1 SALICU(250ml.) JAKE KAVE I OSTAVITE DA SE POTPUNO OHLADI.U HLADNU KAVU DODAJTE RUM.U serpici otopite puter,kakao i ulje.Maknite sa peci i prebacite u vesu zdjelu za miksanje.U to dodajte secer,jaja i vanillu ectract.Na kraju dodajte brasno.Izmiksajte sve zajedno.
2.
ODUZMITE 1 salicu (250ml) brownie smjese i ostavite sa strane.
Ostatak istresite u pleh velicine 30 x 20 i poravnajte.
Preko tijesta stavite piskote i pritisnite blago prsticima u tijesto.

3.
Sa cetkicom blago namakajte piskote sa hladnom kavom.
UTROSITE SVU KAVU.

4.
KREMA:Miksajte mascarpone,krem sir(mozete koristiti jednu vrstu) i secer.U to dodajte bjelanjca i vanillu extract.
Premazite kremu preko piskota.

5.
Na kraju rasporedite po kremi ostatak cokoladnog tijesta kao na slici.Zatim sa nozem ili cackalicom pravite pokrete.
Stavite da se pece u zagrijanu pecnicu na 180 C oko 40 minuta.Ostavite da se kolac skoro ohladi u pecnici.

Posluživanje
Recept je sa neta…U orginal receptu u tijesto ide 2 salice secera,Ja sam dodala 1 a vi po zelji…
www.coolinarika.com

Постави коментар