Kokos nougat kolač





Sastojci
Krema od kokosa
150 ml kokosovog mlijeka
50 ml soka od naranče
100 g kokosovog brašna
Tijesto
200 g omekšalog maslaca
80 g prosijanog šećera u prahu
1 vanilin šećer
prstohvat soli
4 žumanjka
4 bjelanjka
100 g šećera (kristal)
230 g glatkog brašna
1 žličica praška za pecivo
30 g škrobnog brašna - gustina
pripremljena krema od kokosa
60 g otopljene tamne kuverture / čokolade
60 g nuss nougat kreme
Preljev
50 ml likera od kokosa
30 g prosijanog šećera u prahu
50 ml soka od naranče
Glazura
80 g otopljene čokolade
80 g nuss nougat kreme
40 g omekšalog maslaca
Posip
30 g čipsa od kokosa


Priprema
1.
Zagrijati kokosovo mlijeko i sok od naranče, maknuti sa vatre, umiješati kokos i ostaviti 1/2 sata, da se kokos natopi.

2.
Pjenasto umutiti maslac, šećer u prahu, vanilin šećer i sol. Dodati jedan po jedan žumanjak.
Bjelanjke istuci u čvrsti snijeg uz postepeno dodavanje šećera. Snijeg ručno umiješati u smjesu s maslacem. Brašno pomiješati sa praškom za pecivo, dodati gustin i sa kremom od kokosa špatulom umiješati u smjesu.

3.
2/3 smjese staviti u namašćen i pobrašnjen kalup promjera 30 x 10 cm.
Čokoladnu kuverturu i nuss nougat kremu pomiješati i dodati u ostatak smjese. Tamnu smjesu staviti po sredini svjetle i povlačiti vilicu u obliku spirale kroz oba sloja.
Staviti peći, na donju razinu zagrijane pećnice, na 180°C  ( na vrući zrak 160°C ) i peći otprilike 60 minuta.


4.
Pomiješati liker od kokosa sa šećerom i sokom od naranče. Još topao kolač premazati nekoliko puta sirupom dok ne upije tekućinu.

5.
Za glazuru pomiješati čokoladu, nougat masu i maslac, premazati ohlađeni kolač i posuti čipsom od kokosa.

coolinarika.com

Постави коментар