SASTOJCI
• 3 jaja – odvojiti žumanca od belanaca,• 3 šolje šećera,
• 1 šolja vruće vode,
• 1 šolja ulja,
• 3 šolje brašna,
• 1/2 kesice praška za pecivo,
• kašika kakaa ili 50 g otopljene čokolade,
fil – po želji
• banane – po želji.NAPOMENA
Šolja od 2 dcl se uzima za meru.PRIRPEMA
1. Prvo pripremite pleh u kome će se rolat peći. Obložite ga papirom za pečenje i izravnajte ga. Zatim pripremite kesu kojoj ćete odseći vrh, koja će vam trebati za žirafine šare. Uključite rernu na 2000 C i počnite sa pripremom žirafa rolata.2. Odvojite žumanca od belanaca. U žumanca dodajte 3 šoljice šećera i dobro izraditemikserom. U to dodajte 1 šolju vruće vode i nastavite mutiti masu. Kada se sve sjedini dodajte i šolju ulja i dalje mutite smesu. U posebnoj posudi sjedinite prvo brašno i prašak za pecivo varjačom ili kašikom, i onda jednu po jednu šolju dodajte prethodnoj masi. Izradite belanca sa malo šećera, da dobijete čvrstu penu i onda je dodajte smesi od žumanaca i to polako varjačom (nikako mikserom).
3. Stavite nekoliko kašika ove žute mase i iscrtajte na papiru za pečenje žirafine šare.
4. U preostalu masu dodajte 1 do 2 kašike kakaa ili 50 g otopljene čokolade. Ovu braon masu prelite preko žutih šara.
5. Smanjite temperaturu u rerni na 1750 C i pecite 15-ak minuta, dok se krajevi ne poču odvajati od tepsije.
6. Pečen rolat premažite filom po želji i na njega poređajte banane. Uvite sve u rolat i služite kada se prohladi.
Prijatno!
Izvor: http://mojrucnirad.com/
Постави коментар