ŽIRAFA ROLAT



SASTOJCI

3 jaja – odvojiti žumanca od belanaca,
 3 šolje šećera,
1 šolja vruće vode,
1 šolja ulja,
3 šolje brašna,
1/2 kesice praška za pecivo,
kašika kakaa ili 50 g otopljene čokolade, 

fil – po želji

banane – po želji.


NAPOMENA

Šolja od 2 dcl se uzima za meru. 

PRIRPEMA

1. Prvo pripremite pleh u kome će se rolat peći. Obložite ga papirom za pečenje i izravnajte ga. Zatim pripremite kesu kojoj ćete odseći vrh, koja će vam trebati za žirafine šare. Uključite rernu na 2000 C i počnite sa pripremom žirafa rolata.
2. Odvojite žumanca od belanaca. U žumanca dodajte 3 šoljice šećera i dobro izraditemikserom. U to dodajte 1 šolju vruće vode i nastavite mutiti masu. Kada se sve sjedini dodajte i šolju ulja i dalje mutite smesu. U posebnoj posudi sjedinite prvo brašno i prašak za pecivo varjačom ili kašikom, i onda jednu po jednu šolju dodajte prethodnoj masi. Izradite belanca sa malo šećera, da dobijete čvrstu penu i onda je dodajte smesi od žumanaca i to polako varjačom (nikako mikserom).
3. Stavite nekoliko kašika ove žute mase i iscrtajte na papiru za pečenje žirafine šare.
4. U preostalu masu dodajte 1 do 2 kašike kakaa ili 50 g otopljene čokolade. Ovu braon masu prelite preko žutih šara.
5. Smanjite temperaturu u rerni na 1750 C i pecite 15-ak minuta, dok se krajevi ne poču odvajati od tepsije.
6. Pečen rolat premažite filom po želji i na njega poređajte banane. Uvite sve u rolat i služite kada se prohladi.

Prijatno!

Izvor: http://mojrucnirad.com/

Постави коментар