Jabuke oljuštiti, pa izrendati. Iscediti limun, pa preliti jabuka. Dodati šećer i vanilu. Sve promešati i ostaviti pet minuta da pusti sok.
SASTOJCI:
– pakovanje kora za pituFIL 1:
– 5 jabuka– 1 limun
– 200 g šećera
– 2 vanil šećera
FIL 2:
– 200g mlevenih oraha– saft od prvog fila
ZA PRELIV:
– čaša vode– 3 kašike šećera
– prstohvat cimeta
I JOŠ:
– 150g otopljenog margarina
PRIPREMA:
Jabuke oljuštiti, pa izrendati. Iscediti limun, pa preliti jabuka. Dodati šećer i vanilu. Sve promešati i ostaviti pet minuta da pusti sok.Uzeti jednu koru pa staviti tri kašike jabuka sa što manje safta koje su pustile. Urolati, pa saviti u pužić. Tako utrošiti sve jabuke, a u saft koji je ostao dodati mlevene orahe.
Ostale kore urolati sa ovim filom. Sve lepo složiti u pleh, pa preliti margarinom.Ispeći u rerni, pa kad je pečeno, preliti sa hladnim, prethodno skuvanim redjim sirupom. Ostaviti da se ohladi i upije sirup.
Постави коментар