Obožavam ovakve zalogaje..vama ih poklanjam za ove dolazeće Božićne i Novogodišnje praznike.
SASTOJCI ZA RUSKU SALATU
250 g krem sir3 kašike kisele pavlake
2 kašike majoneza
1 kašičica Dijon ili bilo koji ljut senf
2-3 struka mladog luka ili pola ljubičastog luka
2-3 kašike sitno iseckane crvene paprike
250 g sitno iseckane piletine4-5 sitno iseckanih kiselih krastavčića
1 veća sitno iseckana šargarepa
100 g skuvanog graška
3 sitno iseckanih kuvanih jaja
2-3 kašike sitno iseckanog vlašca
1 čen belog luka
kuvana jaja i peršun za dekoraciju
SASTOJCI ZA ZELENI DIO ROLATA:
2 jaja2 kašike ulja
1 kašika kisele pavlake
2 kašike brašna
1 mala kašičica praška za pecivo
2 kašike blanširanog i sitno iseckanog spanaća
SASTOJCI ZA CRVENI DIO ROLATA:
2 jaja2 kašike ulja
1 kašika kisele pavlake
2 kašike brašna
1 mala kašičica praška za pecivo
2 kašike ajvara
SASTOJCI ZA ŽUTI DIO FILA:
2 jaja2 kašike ulja
1 kašika kisele pavlake
2 kašike brašna
1 mala kašičica praška za pecivo
2 kašike sitnog starijeg kravljeg sira
PRIPREMA
1. Prvo spremiti patišpanj za tortu:Napravljen je od smese za ovaj rolat, možete napraviti svaku koru posebno u tri boje ili ovako kao za rolat.Meni lično je mnogo lepši na ovaj način.
2. Pripremiti 4 zdele,mikser, žicu za mućenje i sve namirnice neka su vam sobne temperature.
Razdvojiti belanca od žumanca i belanca umutiti mikserom sa vrlo malo soli. Ostaviti ih na stranu. U drugu zdelu, u kojoj su žumanca, dodati dobro oceđen i sitno iseckan spanać, kiselu pavlaku, ulje, brašno i prašak za pecivo i sve zajedno spojiti sa žicom za mućenje.Lagano dodavati umućena belanca i sve zajedno spojiti. Ostaviti zdelu na stranu.
Tako isto uraditi i sa crvenom smesom, samo na kraju umesto spanaća,dodati dve kašike ajvara.Ostaviti zdelu na stranu.
Sada tako i uraditi i sa trećom smesom i na kraju dodati dve kašike sira. Ostaviti na stranu.
Pleh od rerne ili veći duguljasti pleh veličine 28cm X 38cm prekriti papirom za pečenje i sipati svaku smesu kako vi volite.Protresite pleh da vam se smese poravnjaju i peći u prerthodnop zagrajanoj rerni na 190*C oko 15 do 20 minuta. Toplo prevrnuti na kuhinjsku krpu, odvojiti pek papir i ostaviti da se potpuno ohladi.
Hladno preseći na 3 dela po dužini.
3. Dok se kora hladi pripremiti fil.
Skuvati šargarepu i grašak ali da ne bude prekuvano. Skuvati 5 jaja, 3 idu u fil,dva za dekoraciju.
Ocediti i ohladiti u ledenoj vodi sa dodatkom leda. Još jednom dobro ocediti i ostaviti na kuhinjski papir da upije višak vode.
4. Umutiti krem sir sa kiselom pavlakom, majonezom i senfom.
Dodati, sve ostale, sitno iseckane sastojke i na kraju dodati sitno iseckana jaja, skuvani grašak,so,biber i šargarepu i sve sa spatulom sjediniti. Probati za biber i so.
5. Staviti jedan deo patišpanja na dužu tacnu, preko pažljivo naneti pola količine smese od sira, preko drugi deo patišpanja i ostatak smese od sira i završiti sa korom.
6. Ukrasiti sa sečenim jajima ili kako vi već volite. Pokriti sa najlonom i ostaviti preko noći u frižider.
Sutra iseći na šnite i poslužiti za predjelo.
Prijatno!!!!!
Posluživanje
Ovo nije tipična ruska salata...vi pravite fil po vašem ukusu i izboru.Izvor: coolinarika.com
Постави коментар