Slana torta "Ruska salata"



Obožavam ovakve zalogaje..vama ih poklanjam za ove dolazeće Božićne i Novogodišnje praznike.

SASTOJCI ZA RUSKU SALATU

250 g krem sir
3 kašike kisele pavlake
2 kašike majoneza
1 kašičica Dijon ili bilo koji ljut senf
2-3 struka mladog luka ili pola ljubičastog luka
2-3 kašike sitno iseckane crvene paprike
250 g sitno iseckane piletine4-5 sitno iseckanih kiselih krastavčića
1 veća sitno iseckana šargarepa
100 g skuvanog graška
3 sitno iseckanih kuvanih jaja
2-3 kašike sitno iseckanog vlašca
1 čen belog luka
kuvana jaja i peršun za dekoraciju 

SASTOJCI ZA ZELENI DIO ROLATA:

 2 jaja
2 kašike ulja
1 kašika kisele pavlake
2 kašike brašna
1 mala kašičica praška za pecivo
2 kašike blanširanog i sitno iseckanog spanaća

SASTOJCI ZA CRVENI DIO ROLATA:

 2 jaja
2 kašike ulja
1 kašika kisele pavlake
2 kašike brašna
1 mala kašičica praška za pecivo
2 kašike ajvara


SASTOJCI ZA ŽUTI DIO FILA:

 2 jaja
2 kašike ulja
1 kašika kisele pavlake
2 kašike brašna
 1 mala kašičica praška za pecivo
2 kašike sitnog starijeg kravljeg sira

PRIPREMA

1. Prvo spremiti patišpanj  za tortu:
Napravljen je od smese za ovaj rolat, možete napraviti svaku koru posebno u tri boje ili ovako kao za rolat.Meni lično je mnogo lepši  na ovaj način.

2.  Pripremiti 4 zdele,mikser, žicu za mućenje i sve namirnice neka su vam sobne temperature.
Razdvojiti belanca od žumanca i belanca umutiti mikserom sa vrlo malo soli. Ostaviti ih na stranu. U drugu zdelu, u kojoj su žumanca, dodati dobro oceđen i sitno iseckan spanać, kiselu pavlaku, ulje, brašno i prašak za pecivo i sve zajedno spojiti sa žicom za mućenje.Lagano dodavati umućena belanca i sve zajedno spojiti. Ostaviti zdelu na stranu.

Tako isto uraditi i sa crvenom smesom, samo na kraju umesto spanaća,dodati dve kašike ajvara.Ostaviti zdelu na stranu.

Sada tako i uraditi i sa trećom smesom i na kraju dodati dve kašike sira. Ostaviti na stranu.
Pleh od rerne ili veći duguljasti pleh veličine 28cm X 38cm prekriti papirom za pečenje i sipati svaku smesu kako vi volite.Protresite pleh da vam se smese poravnjaju i peći u prerthodnop zagrajanoj rerni na 190*C oko 15 do 20 minuta. Toplo prevrnuti na kuhinjsku krpu, odvojiti pek papir i ostaviti da se potpuno ohladi.

Hladno preseći na 3 dela po dužini.

3. Dok se kora hladi pripremiti fil.
Skuvati šargarepu i grašak ali da ne bude prekuvano. Skuvati 5 jaja, 3 idu u fil,dva za dekoraciju.
Ocediti i ohladiti u ledenoj vodi sa dodatkom leda. Još jednom dobro ocediti i ostaviti na kuhinjski papir da upije višak vode.

4. Umutiti krem sir sa kiselom pavlakom, majonezom i senfom.
Dodati, sve ostale, sitno iseckane sastojke i na kraju dodati sitno iseckana jaja, skuvani grašak,so,biber i šargarepu i sve sa spatulom sjediniti. Probati za biber i so.

5. Staviti jedan deo patišpanja na dužu tacnu, preko pažljivo naneti pola količine smese od sira, preko drugi deo patišpanja i ostatak smese od sira i završiti sa korom.

6. Ukrasiti sa sečenim jajima ili kako vi već volite. Pokriti sa najlonom i ostaviti preko noći u frižider.
Sutra iseći na šnite i poslužiti za predjelo.

Prijatno!!!!!

Posluživanje

Ovo nije tipična ruska salata...vi pravite fil po vašem ukusu i izboru.

Izvor: coolinarika.com

Постави коментар