Sastojci:
4-5 (zavisi od veličine) paprike
5-6 komada krompira
300gr sira
2 kašike kisele pavlake
3 komada jaja
ulje po potrebi
Priprema:
Paprike očistiti i malo ih posoliti iznutra. U sir, dodati jaja, kiselu pavlaku i 5 kašika ulja, sve izmešati i napuniti paprike. Paprike poredjati u nauljenu djuvečaru. Ove mase od sira će nam ostati, u nju ćemo iseckati krompir, dodati začin, mleveni biber, sitno seckani sveži peršun ili sušeni i vrlo malo posuti sa tučenom alevom paprikom.Sve dobro izmešati i redjati krompir izmedju punjenih paprika.
Pomešati 4 kašike ulja i 4 kašike vode preliti odozgo. Peći isključivo u djuvečari da bi krompir bio sočan. Peći dok krompir ne dobije zlatno- žutu boju.Paprike kada ih napunite ne treba ih ničim zatvoriti, jer dok se peku polako će malo nadeva izaći i bude krompir jako sočan.
Постави коментар