ODLIČAN RECEPT: Turske pogačice sa mljevenim mesom!



SASTOJCI:


Tijesto


– ca. 600 g brašna
– 40 g svježeg kvasca
– 300 ml mlijeka
– 50 ml ulja
– so

Fil


– 350 g faširanog mesa
– 1 glavica crnog luka
– 1 svježa paprika
– 1 paradajz
– peršun
– so, vegeta, paprika, biber, ko voli može dodati ljute paprićice
– 50 ml ulja

PRIPREMA:


Rastopite kvasac u malo mlijeka. Dodajte u preostalo, pogrijano, toplo mlijeko. Zamijesite tijesto sa svim sastojcima.

Mjesite dok ne dobije srednju mekoću, po potrebi dodajte jos malo brašna. Ostavite da stane 1 sat.

Za fil, sitno izsjeckajte luk, papriku i paradajz i dodajte u faširano meso. Dodajte začine i mjesite smjesu rukom 2 min.

Od tijesta napravite 12 kolaćica. Svaki kolaćic pobrašnite malo i razvaljajte valjkom na veličine jedne prosjećne pizze.

Stavljajte po jednu supenu kašiku fila preko pola tijesta. Preklopite sa drugom polom i zavrnite malo krajeve. U večoj tavi rastopite malo putera sa malo ulja. Pržite po 2 pogače u tavi sa obje strane.

Ostavite na kuhinjski papir, da upiju malo masnoću.

Постави коментар