MONTE KOLAČ SA FANTASTIČNOM ČOKOLADNO GLAZUROM OVAJ JE ZAISTA NAJBOLJI




Potrebno:

1 l mlijeka
12 žlica gustina
8 žlica šećera
2 vanilin šećera
25 dag margarina ili maslaca1/2 l slatkog vrhnja za šlag
30 dag čokolade za kuhanje
I još: kutija pettit beure keksa

Priprema:


Gustin i šećer razmutiti sa 2,5 dl mlijeka. Ostatak mlijeka staviti kuhati.
U vrelo mlijeko uliti gustin i šećer i uz neprestano miješanje kuhati dok se krema ne zgusne (cca 6 min) Pred kraj uzmite mikser i miksajte kremu kako se ne bi pojavile grudice. No, ako mislite da miješate dovoljno energično i brzo, možete vi to i ručno, kuhačom ��
U ohlađenu kremu dodati izrađen margarin i dobro sjediniti.Za ganache preljev: u  posudici zagrijati slatko vrhnje pa u njemu uz miješanje otopiti natrganu čokoladu. Miješati tako dugo dok se čokolada potpuno ne otopi. Primjetiti ćete to kada čokoladna masa postane sjajna i ravnomjerno tamna. Ne smije provrijeti pa miješajte na jako slaboj vatrici. Rashladiti uz povremeno miješanje.
Lim srednje veličine tanko namazati maslacem pa po njemu složiti red keksa namočenih u mlijeko. Premazati kekse sa 6-7 žlica čokoladne ganache kreme koju ste prpremili, pa preko nje složiti još jedan red keksa. Preko keksa nanijeti bijelu kremu, pa preko kreme izliti malo rashlađeni čokoladni ganache. Ganache ne mora biti potpuno rashlađen, dovoljno je da ne bude vreo kako se margarin u kremi ne bi počeo naglo odvajati.
Sve skupa dobro rashladiti i poslužiti rezano na kocke.

Постави коментар