KINDER BUENO CHEESECAKE



Pošto nema puno recepata po netu za bueno cheesecake,kombinacijom više njih osmislio sam svoju.
Uživajte :D

SASTOJCI

Za podlogu

500g Keks Grancereale classico 250g
2 Mjesavine za podlogu Cheesecake Dolcela
100g maslaca
3-4 zlice kakaa

Za prvu kremu

1 Cheesecake Dolcela
1 salica mlijeka ili 350 ml
250g mascarpone sira
4 paketa Kinder buena
2-3 secera

Za drugu kremu

1 Cheesecake Dolcela
1 salica mlijeka ili 350 ml
250g mascarpone sira
300g čokolade za kuhanje
2 zlice secera
40g maslaca

Za ukrašavanje

4 paketa Kinder buena

PRIPREMA

Za podlogu

2 mjesavine za podlogu stavite u vecu posudu.Kekse Grancereale( 500 g) usitnite pod krpom na sto manje komade.I zajedno ih pomijesajte sa 4 zlice kakaa.
Nakon sto ste izmjesali kekse i 2 mjesavine za podlogu dodajte 100 grama otopljenog maslaca i dobro promijesajte.
Uzmite kalup za torte i ravnomjerno rasporedite smjesu.Dobro je utisnite i stavite u hladnjak na pola sata.

Za prvu kremu

Prvu vrecicu mjesavine za cheesecake pomijesajte mikserom sa 350 ml mlijeka.Miksajte oko 3-5 minuta.
Zatim dodajte 250 g mascarpone sira,3 slice secera i dobro pomijesajte miskerom.
Na kraju uzmite 4 paketa kinder bueno cokoladica i na sitnije komada ih natrgajte u smjesu.Uzmite mikser i lagano oko 1 min pomijesajte natrgani kinder bueno s kremom.

Za drugu kremu

Isto kao i kod prve drugu vrecicu mjesavine za cheesecake pomijesajte mikserom sa 350 ml mlijeka.Miksajte oko 3-5 minuta.
Zatim dodajte 250 g mascarpone sira i dobro promijesajte miskerom.
Na kraju cokoladu za kuhanje otopite sa 40 g maslaca i 2 slice secera,a zatim je umijesajte u dobivenu kremu.

Za ukrasavanje

Nakon sto se podloga ohladila nanesite prvu kremu na podlogu.Zatim uzmite kuharsku vrecicu i napunite je drugom kremom.Vrecicu utisnite u prvu kremu koju ste nanjeli na podlogu  i napravite male krugove ili neke druge oblike po zelji.
Na kraju tortu mozete ukrasiti sa preostalim kinder bueno cokoladicama.
To je to,dobar tek :D


POSLUZIVANJE

Ja sam tortu ostavio preko noci u hladnjaku ,ali vi mozete i manje.Bitno je samo da se dobro ohladi.
Slobodno rezite manje komade jer je jako zasitna :D
Izvor:http://www.coolinarika.com/

Постави коментар