KASANDRA KOLAČ



Sastojci

1. BISKVIT

 4 bjelanjka
 100 g šećera
 3 žlice brašna
 1/2 praška za pecivo

  2. BISKVIT

 4 bjelanjka
 100 g šećera
 100 g naribane čokolade
 2 žlice brašna

3. BISKVIT

 4 bjelanjaka
100 g šećera
 100 g preprženih mljevenih lješnjaka
 2 žlice brašna

KREMA

 12 žutanjaka
 1 l mlijeka

 300 g šećera
 3 vanilin pudinga
 250 g margarina
 100 g otopljene čokolade
 100 g preprženih mljevenih lješnjaka

Priprema

Biskvite peći na masnom papiru na limu veličine 25×35 na temperaturi od 190 C oko 10 minuta sve dok se rubovi malo ne zarumene.
Kremu kuhati kao puding. U ohlađeno dodati izrađeni margarin i podijeliti na tri dijela( ostaviti malo više žute kreme ). U prvi dio kreme dodati 100 g mljevenih lješnjaka. U drugi dio kreme dodati 100 g otopljene čokolade. Treći dio kreme ostaje žut.Redoslijed slaganja: bijeli biskvit-krema sa lješnjacima-čokoladni biskvit-čokoladna krema-biskvit sa lješnjacima-žuta krema. Gore se pospu mljeveni lješnjaci.


Izvor:   www.coolinarika.com

Постави коментар