Za sve moje dame poklanjam ovaj sjajni recept...
Sastojci
podloga
10 dkg keksa (ja sam koristila petit beure)5 dkg pahuljica (u mene corn flakes)
10 dkg kokosovog brašna
125 g rastopljenog masla
8 ml golden syrup (može i javorov sirup)
krema
500 ml slatkog vrhnja (u mene Sania)50 dkg sira (ili svježi ili krem /philadelphia)
2 žlice korice naranče
sok pola naranče
1 van. šećer
1 (10g) kesica želatine u prahu
10 dkg šećera u prahu
preljev
4 veeelike žlice karamela (DDL)Priprema:
Upalite pećnicu na 180°C
Sameljite keks, rastopite maslo, corn flakes malo rukama slomite, dodajte kokos, golden syrup, utisnite sve u kalup (promjera 22cm) i stavite peć 10min u zagrijanu pećnicu. Nakon 10 min izvadite i ostavite da se hladi, dok se hladi spremite kremu :
Želatinu potopite sa 4 žlice vode i ostavite.
Slupajte vrhnje u čvrsti šlag.
Sir dobro izmiksajte sa šećerom i van. šećerom, dodajte koricu naranče i sok naranče.
Smjesu sira i sl. vrhnja pomiještajte (dobro smiksajte da se sjedini)
Želatinu rasopite na laganoj vatri i ulite u sir i vrhnje i sve doooooobro izmiksajte.
Kremu ulite na podlogu (naravno sve stoji cijelo vrijeme u kalupu), i ostavite da se dobro ohladi :)
Na hladnu kremu, namažite karamel il ga možete stavit na svaku fetu posebno, prije posluživanja, jer curiiiii :))
Posluživanje
Cure drage, krema je jaaako jednostavna, ostavljeno vama kreativkama da si oduzmete i nadodate što god želite i volite…UŽIVAJTE !!!
Постави коментар