KOLAČ ZA ISTINSKE KREMOLJUBCE





Sastojci
BISKVIT:
9 BJELANJAKA
MALO SOLI
9 ŽLICA BRAŠNA
9 ŽLICA ŠEĆERA
0.5-1 PRAŠAK ZA PECIVO



ZA ZALITI: 2 DCL VRUĆEG MLIJEKA
KREMA:
9 ŽUMANJAKA
9 ŽLICA ŠEĆERA
9 DCL MLIJEKA
9 ŽLICA GLATKOG BRAŠNA
2-3 VANIL-ŠEĆERA
25 DKG MARGARINA
0.5 L SLATKOG VRHNJA ( ŠLAG )

Priprema
1.
U bjelanjke stavi mrvicu soli i stuci čvrsti snijeg,dodaj šećer,brašno i prašak te u velikom plehu speci bijeli biskvit.
2.
Još vruć pečen biskvit zali sa 2 dcl vrućeg mlijeka u koje smo stavili 1 vanil-šećer.
3.



Žumanjke pomiješaj sa šećerom,glatkim brašnom i vanil- šećerom te malo mlijeka.Ostalo mlijeko stavi zakuhati i kada prokuha nasipaj pripremljenu smjesu od žuamanjaka ( klasična žuta krema ).Kuhaj nekoliko minuta do željene gustoće.
4.
U hladnu kremu stavi omekšali margarin i dobro izradi.
5.
Kremu stavi na ohlađen biskvit i na vrh stučeno slatko vrhnje( šlag ).
6.
Ukrasi po želji.
7.
Ovo je količina za veliki pleh i ispadne oko 35-40 većih kocaka kolača.

Постави коментар