NAJPOPULARNIJI RECEPT ZA BAJADERU – SA TRIKOM ZA PRIPREMU UZ POMOĆ NAJLON VREĆICA

2-j


za svetli sloj
100-120 ml vode *
120 g šećera
70 g putera
180 g mlevenih oraha
180 g mlevenog keksa
za tamni sloj
100-120 ml vode *
100 g šećera
50 g putera
100 g čokolade za kuvanje
170 g mlevenih oraha
170 g mlevenog keksa

za glazuru

25 ml vode
25 g šećera
60 g putera
125 g čokolade za kuvanje

i jos
nekoliko kesa za zamrzivač od 3l (24×30 cm)
dug, tanak, oštar nož

PRIPREMA
1. Za svetli sloj – staviti vodu, šećer i puter na riglu da se sve otopi i nestanu kristali šećera. Izmaći sa ringle, dodati orahe i keks, sve lepo izmešati. Za tamni sloj – staviti vodu, šećer i puter da riglu da se sve otopi i nestanu kristali šećera, izmaći sa ringle pa dodati čokoladu, mešati dok se sva ne otopi, a onda dodati keks i orahe i sve sjediniti. Obe smese ostaviti da se malo ohlade.

2. Kad smese budu mlake, izmeriti posebno svetlu posebno tamnu, pa podeliti svaku na dva jednaka dela i rasporediti u 4 kese za zamrzivač.

3.Dok su mlake, smese polako razvući p je ključno za oštar presxxxek. Sama smesa za bajadere nije tako suva da bi se ovakav izgled ikada mogao postići ako se bajadera samo obično rashladi u frižideru.

– Dok se glazura steže na sobnoj temperaturi, i dok nije još sasvim stegnuta, možete obeležiti linije po kojima ćete kasnije seći. Tabla od 24 x 30, kad se fiknu ivice, može lepo da se iseče na 18 x 4 finih štanglica.

Постави коментар