MONTE TORTA: ČOKOLADNA POSLASTICA ZA KOJU VAM NE TREBA PEĆNICA!




Prije nego se bacimo na voćne kolače i hladne deserte, predlažemo kolač koji sadrži ‘konkretnije’ sastojke poput čokolade i slatkog vrhnja, ali ne u teškom zimskom ruhu.

SASTOJCI
Keksi Petit Beurre
Malo ruma



krema 1
 l mlijeka
100 g škrobnog brašna
100 g šećera, 1 vanilin šećer
125 g maslaca

krema 2
500 ml slatkog vrhnja za šlag,
200 g čokolade



PRIRPEMA
Na dno manjeg lima za pečenja poslažite kekse, premažite ih s malo mlijeka pomiješanog s rumom.

Za prvu kremu stavite da se zagrije mlijeko, dodajte malo ruma, u drugoj posudi izmiješajte šećer i brašno s malo hladnog mlijeka da dobijete glatku smjesu, kad mlijeko zavrije ukuhajte tu smjesu i na laganoj vatri miješajte oko dvije minute, u vruće umiješajte maslac i prelijte preko keks.

Za drugu kremu na laganoj vatri ugrijte vrhnje u koje ste umiješali nasjeckanu čokoladu, kad se čokolada otopi prelijte preko prve kreme, stavite da se ohladi i gotovo

Izvor: Dnevnik.hr

Постави коментар